Olimpic golom Stefana bolji od Veleža

U prijateljskom susretu

Olimpic golom Stefana bolji od Veleža

Dino Kurbegović

Nogometaši Veleža i Olimpica na stadionu Vrapčići u Mostaru odigrali su generalku pred početak Premijer lige. Po izuzetnom teškom i sparnom vremenu, gosti iz Sarajeva pokazali su više i na kraju zasluženo pobijedili minimalnim rezultatom 0:1.

Gosti su mnogo bolje stajali na terenu, dok će domaći trener Dželaludin Muharemović imati velikih problema u prvenstvu, jer se klub nije dobro pojačao, a u isto vrijeme Rođene su napustili nosioci igre iz prošle sezone poput Blagojevića i Hebibovića.

Gol odluke pao je u 40. minuti, novajlija iz Slavije u domaćoj ekipi Damir Osmanković pogriješio je u zadnjoj liniji, što je iskoristio Brazilac u redovima gostujuće ekipe Stefan Pereira, te pogodio za vodstvo gostiju.

U drugom poluvremenu treneri ekipa Dželaludin Muharemović i Mirza Varešanović dosta su mijenjali. Viđeno je nekoliko prilika s obje strane, posebno se istakla ona domaćeg igrača Damira Pece pred sami kraj utakmice, ali je bio neprecizan, tako da je Olimpic pobjedom najavio početak prvenstva, dok Veležu prema igri viđenoj danas, ali i na cjelokupnim pripremama predstoji izuzetno teška sezona.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski susret:
Velež - Olimpic 0:1
Velež:Popović, Maletić, Osmanković, Zolj, Merzić, Matić, Janković, Peco, Haurdić i Čemalović.

Olimpic:Hamzić, Gligorov, Regoje, Jusufović, Videkanić, Handžić, Muharemović, Karić, Brković, Smajić i Stefan.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti