Olimpic prošao u drugom poluvremenu

Velež, Zvijezda, Mramor i Branitelj u osmini finala

Olimpic prošao u drugom poluvremenu

Olimpic je na stadionu "Asim Ferhatović Hase" dočekao ekipu Mladosti iz Gacka, te teže od očekivanog prošao dalje rezultatom 3:0.

Mreže su mirovale tokom prvih 45 minuta igre u kojima su domaći bili daleko bolji protivnik od ekipe iz istočne Hercegovine, ali lopta jednostavno nije htjela ući u mrežu.

Ipak, u nastavku, Olimpic je u 64. minuti načeo mrežu gostiju, nakon čega je sve išlo mnogo lakše za domaće. Prvi gol za Vukove postigao je Velibor Đurić, da bi sedam minuta kasnije na 2:0 povisio Kapić. Konačan rezultat od 3:0 postavio je osam minuta prije kraja Pljevljak.

Jakovljević i Husić bili su strijelci u pobjedi Zvijezde protiv tuzlanske Slobode u Gradačcu.

Velež je na Piroti u Travniku slavio rezultatom 3:2 protiv kombinovanog tima domaćina. Mujakić je doveo Travničane u prednost, da bi do odmora Velež uspio izjednačiti golom Ševke Okića.

U nastavku, Velež je golom Merzića poveo sa bijele tačke, a Kovačević je po drugi put na susretu izjednačio. Amir Zolj je do kraja susreta ipak donio pobjedu Veležu.

Mramor je golom Enesa Beganovića u 61. minuti direktno iz kornera savladao Radnika iz Bijeljine. Branitelj je na domaćem terenu sa visokih 4:1 savladao niželigaša Dizdarušu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.