Noć ludila u Sloveniji, sudija će teško izaći sa stadiona: Filmski trofej za Olimpiju!

Utakmica trajala 131 minutu

Noć ludila u Sloveniji, sudija će teško izaći sa stadiona: Filmski trofej za Olimpiju!

H. Zilić

Nevjerovatno finale Kupa Slovenije gledali smo večeras i vidjeli sve i svašta u 131 minutu fudbala, vjerovatno i najduža utakmica u svijetu fudbala u posljednje vrijeme. Noć koja će se dugo pepričavati u Sloveniji i među ljubiteljima fudbala.

Na kraju je do duple titule došla Olimpija iz Ljubljane i to na kakav način.

Utakmica je većinom protekla u borbi, oba tima su pokazivala želju da osvoje trofej, a u finišu regularnog dijela totalna drama.

Nakon VAR-a dosuđen je penal za Maribor u 98. minuti, međutim Tolić se propisno obrukao. Pokušao je panenku, a golman Vidovšek hvata živu loptu i otišlo se u produžetke.

I u produžecima drama kakva se često ne viđa.

Lascikas u 103. minuti dovodi Olimpiju u vodstvo od 1:0, ali Mitrović uzvraća u 114. minuti za 1:1.

Oglasi

Činilo se da utakmica ide u produžetke, a onda na sceni ponovo sudija Mertik. U 122. minuti gledao je VAR i nakon dosta gledanja dosudio penal za Olimpiju koji je izveden u 130. minuti utakmice.

Dosta protesta sa klupe Maribora nakon ove odluke, a glavni sudija je u cijeloj gužvi pokazao dva crvena kartona klupi Maribora. U Mariboru su ogorčeni odlukom sudije i pitanje je kada će i kako će izaći sa stadiona večeras jer su i navijači Maribora bili izuzetno ljuti.

Loptu je uzeo Elšnik, pogodio sa penala i u 131. minuti donio trijumf Olimpiji i prvu duplu krunu nakon 2018. godine. Olimpija je ranije osigurala i titulu prvaka.

Viole iz Marbiora su tako ostale bez trofeja ove sezone, ali o ovome finalu koje je odigrano na stadionu Z'dezele u Celju dugo će se pričati u slovenskoj, ali i regionalnoj javnosti.

U timu Olimpije maldi reprezentativac naše zemlje Admir Bristrić bio je u startnoj postavi, a u rosteru je bio i Anes Krdžalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi