"Sviđa mi se Dal Varešanović, ali nismo ga spremni platiti više od realne vrijednosti"
Dal Varešanović polako pakuje kofere za odlazak iz FK Sarajevo

Iz NK Olimpija potvrdili interes

"Sviđa mi se Dal Varešanović, ali nismo ga spremni platiti više od realne vrijednosti"

M. Šljivak

Dal Varešanović (21) gotovo sigurno napušta FK Sarajevo u ljetnom prijelaznom roku. Karijeru bi talentovani ofanzivni veznjak mogao nastaviti u redovima slovenačkog prvaka Olimpije čiji je sportski direktor Goran Boromisa potvrdio interes 'Zmajeva' za ovog fudbalera.

Dal Varešanović karijeru bi mogao nastaviti u ljubljanskoj Olimpiji. Ovaj 21-godišnji ofanzivni veznjak gotovo sigurno neće ostati na Koševu i transfer je izvjestan.

Olimpija je spremna dovesti Varešanovića u svoje redove. Potvrdio je to sportski direktor kluba Goran Boromisa, ali postoje određene granice koje klub neće prijeći.

"Dal mi se zaista sviđa kao fudbaler. Ogroman je potencijal. Ipak, s druge strane nismo ga spremi platiti više od onog koliko zaista vrijedi", rekao je Boromisa.

Nije poznata cifra koju FK Sarajevo traži za Varešanovića. Njegova cijena na tržištu je 450.000 eura, no ovaj novac sasvim sigurno prvak Slovenije nema namjeru platiti ekipi s Koševa.

Ono što se zna je to da je ljubljanski tim spreman mladom reprezentativcu Bosne i Hercegovine ponuditi platu od osam hiljada eura na mjesečnom nivou.

Oglasi

Varešanović je u redove Bordo tima stigao u oktobru 2020. godine iz mladog tima Liverpoola. Igrao je jako dobar fudbal, ali se ove sezone našao pod velikim pritiskom i na čestom je udaru navijača.

Ovaj mladi fudbaler ove sezone nastupio u 26 utakmica i ostvario je učinak od četiri pogotka i jedne asistencije. Ukupno u dresu Bordo kluba ima učinak od 10 golova i jedne asistencije u 58 nastupa.

Hoće li se bh. kolonija u Ljubljani povećati ostaje nam da vidimo, a dres Olimpije već nose trojica fudbalera iz naše zemlje. To su Mario Kvesić, Anes Krdžalić i Admir Bristrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpija je već osigurala titulu prvaka Slovenije za ovu sezonu i predstavljat će ovu zemlju u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Ovaj tim uvjerljivo je prvi na tabeli nakon 31 odigrane utakmice sa 69 bodova i ima čak 15 bodova više od najvećeg rivala Maribora protiv kojeg su u prošlom kolu i osigurali trofej.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pjanke.sa
Idi Dal i ne okreci se sine, 3. njemacka liga je kvalitetnija od ovog naseg blata. O navijacima da ne govorim.
1 4
Nek ide samo, iz razloga što će se ovdje raspast od pritiska, Bog ti jadan neki dan hoda sa kapuljačom po gradu il ga je strah il mu je pun kufer.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi