Za vikend proslavili titulu, sada žele "desetku" Sarajeva: Krenuo je "napad" na Varešanovića

Špekuliše se o transferu

Za vikend proslavili titulu, sada žele "desetku" Sarajeva: Krenuo je "napad" na Varešanovića

A. Čaušević

Iako sezona nije završena već se nagađa o budućnosti pojedinih igrača FK Sarajevo, prije svih Dala Varešanovića koji igra sasvim korektnu sezonu u dresu Bordo kluba.

Kako pišu slovenački mediji ljubljanska Olimpija je ponovo preknula po dovođenje Varešanovića nakon neuspjelog pokušaja krajem prošle godine.

Za ofanzivno orijentisanog veznjaka FK Sarajevo Zmajčeki su interes pokazali jesenas, ali navodno tada ponuda nije bila zadovoljavajuća.

Ipak, prema pisanju Nogomanije situacija se promijenila i navodno je Olimpija sprema ponuditi veću platu Varešanoviću nego što je slučaj sa Sarajevom.

Nezvanične informacije govore da se iznos mjesečne plate koju nudi Olimpija kreće između sedam i osam hiljada eura.

Dal Varešanović
Dal Varešanović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

1 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

Ipak, kako ima važeći ugovor sa Sarajevo, klub iz Ljubljane će morati i pregovarati sa Bordo klubom te poslati zadovoljavajuću ponudu u Titovu 38b.

Varešanović sa Sarajevo ima čvrst ugovor do ljeta 2025. godine i sigurno je da ga Bordo klub neće pustiti za bezazlenu cifru.

Inače, ljubljanska Olimpija je minulog vikenda proslavila titulu prvaka Slovenije i već je krenula sa kreiranjem tima za novu sezonu. Jasno je da će Varešanović biti jedan od najvećih prioriteta u nadolazećem periodu.

Ovom 21-godišnjaku svakako preostaje da prvo završi sezonu u Bordo dresu gdje je u ovoj sezoni na 25 ligaških mečeva zabio četiri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon što je proveo dobar period u omladinskim selekcijama Liverpoola Varešanović je prvotimac Sarajeva postao prije dvij i pol godine, a prošlog ljeta je produžio saradnju sa višestrukim prvakom BiH.

Kao što je poznato Dal Varešanović je sin aktuelnog trenera FK Sarajevo, Mirze Varešanovića, dok je njegov tri godine stariji brat Mak član tuzlanske Slobode.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
HahHahahahahhahaahhahahaaaAAAAAHHHHHHHAHHhhhahHahhHaahahahahahhahahahahahahahahahahahahhhhhhhHhhhhhhhhhhHhhHhHhhahhaahfDaafRarfgGgGgHaakajhahahshahahhahahahahhhahahaha
1 3
nakopitam
Povedite mu i babu narkomana i mirvaha pusikurca
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi