Olimpija predstavila zvučno pojačanje pred Zrinjski

Stigao ofanzivac iz Partizana

Olimpija predstavila zvučno pojačanje pred Zrinjski

Edmir Škorić

U redove ljubljanske Olimpije stigao je Đorđe Ivanović, sada već bivši igrač beogradskog Partizana.

Olimpija je imala lošu sezonu u Sloveniji, ostala je bez titule, a na početku nove ovaj tim ne izgleda baš najbolje. Ipak, Zmajčeki su uspjeli da se plasiraju u 2. pretkolo Evropske lige i sredinom narednog mjeseca čeka ih duel sa Zrinjskim na vlastitom stadionu.

Olimpija će za taj meč imati na raspolaganju 24-godišnjeg krilnog igrača koji je postigao 11 golova na 21 meču u Prvoj ligi Srbije u jesenjem dijelu u drseu subotičkog Spartaka u sezoni 2017/18.

Nakon što je izdominirao tih pola godine, prešao je u Partizan, a u dobi s 21 godinom je 2017. godine debitovao u dresu Srbije protiv Južne Koreje. S 24 godine skupio je 153 nastupa, 39 golova i 16 asistencija u prvoj srpskoj ligi.
Ubilježio je i 13 nastupa i 6 golova u konkurenciji Kupa Srbije, 7 nastupa u kvalifikacijama za Ligu Evrope i 3 nastupa u Ligi Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Na potpisivanju ugovora, Ivanović je za web stranicu kluba rekao: "Zadovoljan sam što sam došao u klub poput Olimpije. Želim osvojiti titulu i pokušati se plasirati u Evropsku ligu."

Zadovoljan je i predsjednik Milan Mandarić : "Uz veliki trud, Mladen Rudonja i ja uspjeli smo dovesti vrhunskog igrača. Jako sam sretan što smo uspjeli, jer znam da smo s njim našu kvalitetu podigli na još viši nivo. Đorđe nije fantastičan samo kao igrač, već i kao čovjek. Olimpija je njegovim dolaskom puno dobila. Nadam se da će javnost to vidjeti i biti zadovoljna njegovim sposobnostima na terenu", kazao je Mandarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi