Olimpik i prijelazni rok? Petrović stavio tačku na i!

Vukove čeka borba za opstanak

Olimpik i prijelazni rok? Petrović stavio tačku na i!

A. Čaušević

Olimpik čeka velika borba za opstanak u Premijer ligi, a u taboru sarajevskog premijerligaša čvrsto vjeruju da mogu ispuniti svoj cilj.

Vukovi su do sada doveli nekoliko provjerenih i iskunih imena, a Slavko Petrović je stavio tačku na i kada je u pitanju prijelazni rok među Vukovima.

"Mi smo završili prijelazni rok. Ovo što imamo imamo, s ovim igračkim kadrom ćemo pokušati da realizujemo naš cilj, a to je opstanak.

Od zvučnijih imena do sada su u Olimpik stigli Kenan Horić, Eldar Hasanović, Ivan Čurjurić i Nebojša Gavrić.

Inače, danas je u Blagaju Olimpik odigrao pripremni meč protiv Čapljine. Borbena i prava muška utakmica završena je rezultatom 2:2. Petrović nije bio previše nezadovoljan.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drugo poluvrijeme je bilo malo ispod našeg nivoa, izgubili smo puno duela. Čitavu utakmicu smo bili dominantni, prvi gol primamo iz glupog prekida, gdje pravimo nepotreban faul. Imali smo dva puta vodstvo, nismo to uspjeli da iskoristimo. Dosta propuštenih šansi, dva puta stativa, dva puta prečka, nije htjelo da uđe u gol. U ovoj fazi gdje su igrači sigurno premoreni, protivnik je bio svježiji, momci su djelimično korektno odigrali, rekao je Petrović te dodao:

"Sve je ovo normalno. Volja i želja je tu, ali noge su teške. Mi nismo na eksplozivnosti ništa radili, to ostaje za zadnje dvije nedjelje. U fudbalskom segmentu smo trebali biti dominantniji u drugom poluvremenu. Protivnik je bio malo oštar, tu nam je možda i na početku utakmice ulio straha, ali jedna korektna utakmica."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi