Drama na Koševu, Mladost slavi Velića!

Bez pobjednika na kraju

Drama na Koševu, Mladost slavi Velića!

E. Škorić

Olimpik i Mladost odmjerili su snage na Koševu u jako važnoj utakmici 30. kola Premijer lige BiH, a završeno je rezultatom 0:0.

Olimpik pokušava da se spasi ispadanja, a kako ni Mladost još nije osigurala ostanak u eliti, bilo je za očekivati dosta neizvjestan meč sa puno tenzija i startova.

Tako je i bilo, a već u prvom poluvremenu pokazao je crveni karton i to direktan gostujućem igraču Dediću jer je psovao sudiji Zoranu Grbiću, dok se žalio da mu je Gavrić slomio nogu prilikom jednog starta.

Stoga je Mladost cijelo drugo poluvrijeme bila prisiljena da se brani s igračem manje, dok je Olimpik na sve načine pokušavao da dođe do pobjede. A i prije isključenja viđeno je nekoliko dobrih prilika na obje strane.

Čurjurić na otvaranju meča prijeti gostima, Velić brani. Zatim nove dvije šanse za domaći tim. Prvo Čurjurić šutira, a potom i Šišić, no Žulj je oba puta izblokirao pokušaje Olimpika.

U 15. minuti nova šansa za Olimpik, no Velić dobro interveniše nakon udarca Horića. U 23. minuti je Perišić propustio kolosalnu šansu za Olimpik, a ubzro nakon toga, stopostotna prilika za Mladost. Hadžić je fenomenalno odbranio udarac kasnije isključenog Dedića sa samo pet metara.

Oglasi

Olimpik je očekivano dominirao u nastavku. Golman Velić spašava Mladost poslije udarca Milanovića u 50. minuti, a onda u 60. minuti ponovo spašava Kakanjce.

Mogla je Mladost iz kontri do gola. U 67. minuti Hadžić je u šansi, a njegov prezimenjak na golu Olimpika izlazi kao pobjednik. Pet minuta kasnije Milović je glavom pokušao, no bez opasnosti po gol Mladosti.

Očekivano su uslijedili sve žešći napadi domaćeg tima, koji je imao zlatnu šansu u finišu meča, ali nije uspio da je iskoristi. Naime, u 83. minuti danas sjajni Velić odbranio je penal Osmanoviću i sačuvao gostima vrijedan bod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpiku slijede dva teška gostovanja, prvo kod Radnika, pa kod Krupe, gdje će direktno odlučivati o svom statusu, a onda za kraj će na Koševu odmjeriti snage sa Sarajevom.

Mladost je nakon ovog boda sve bliže ostanku, ali još uvijek nije matematički riješeno to pitanje. U drugom danas odigrano meču ovog kola, Krupa je pobijedila Radnik s 1:0. dok je duel Sarajeva i Slobode jučer završen rezultatom 0:0. Borac je pobijedio Zrinjski s 2:1 u derbiju kola. Slijede sada mečevi Velež - Željezničar i Široki - Tuzla City.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Hamid
Samo jedan isključen igrac, jedan ponisten pogodak i jedan penal. Skromno isuvise
5 0
BlueBoys
Divovi lete u nebo gor' u kakanj
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi