Olimpik pregazio GOŠK i plasirao se u četvrtfinale

Visoka pobjeda tima sa Otoke

Olimpik pregazio GOŠK i plasirao se u četvrtfinale

Fudbaleri Olimpika plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su na svom terenu savladali GOŠK rezultatom 4:0.

Domaći su od starta utakmice uspostavili terensku inicijativu i bili bolji rival. Olimpik je imao nekoliko ozbiljnih prilika preko Mahovića, Jusufbašića i Jusića dok u 29. minuti nije došao do vodstva. Veoma lijep gol postigao je Stojanović, koji je tako donio zasluženo vodstvo Olimpiku.

U 38. minuti dosuđen je jedanaesterac za Olimpik nakon što je u šesnaestercu oboren Mahović. Loptu je namjestio Sabahudin Jusufbašić, koji je sa bijele tačke izveo panenku i sjajno zabio za 2:0.

Olimpik je i u nastavku utakmice bio mnogo bolja ekipa i stiče se dojam da je tim Mirze Varešanovića danas pružio najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu sezone, uprkos tome što je protivnik bio premijerligaš.

Domaći su u 56. minuti postigli treći gol na utakmici preko Mahovića, da bi Jusufi u 80. postavio konačan rezultat utakmice.

Kup BiH, 1/8 finala:

Olimpik - GOŠK 4:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Mahović, Jusufbašić, Šćepanović, Zeba, Stojanović, Vidović

GOŠK: Brkić, Čolić, Dalmatin, Bošnjak, Ereiz, Odak, Anković, Raguž, Brajković, Dodig, Vego

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi