Turci objavili novi klub Hakana Calhanoglua, čelnici Intera "ostali ukopani"!

Čini se da Turčin pravi transfer karijere

Turci objavili novi klub Hakana Calhanoglua, čelnici Intera "ostali ukopani"!

Edmir Škorić

Evropsko prvenstvo je trenutno glavna fudbalska i sporta tema u svijetu i sve oči uprte su u Njemačku, ali svejedno u pozadini se događaju silne špekulacije i pregovori o novim transferima koji bi mogli da obilježe ovo ljeto.

U jednoj od takvih glasina, Turci su objavili da Hakan Calhanoglu napušta Inter i da je na korak od potpisa za Bayern Minhen, te da se Bavarci uveloko spremaju dovesti sjajnog playmakera koji bi bio njihov lider u narednoj sezoni.

Ove vijesti iz Turske su iznenadile vodstvo Intera, pa se klub odmah oglasio. Naravno, ostali su zatečeni, ali su istakli da ne vide nikakvu mogućnost da ih Hakan ovog ljeta napusti, te vjeruju da je to igrač koji će ih predvoditi i u sezoni 2024/25.

Simone Inzaghi ne želi izgubiti tako bitnog igrača, ali svakako da postoji veliki interes Bayeran i da je već bilo razgovora sa Hakanovim agentima, iako Gianluca Di Marzio tvrdi da Bavarci još uvijek nisu dali ponudu ni njemu ni Interu.

Ipak, na nekim od sajtova moglo se pronaći da je Bayern spremio četverogodišnji ugovor igraču sa platom do osam miliona eura po sezonu uz bonuse.

Oglasi

S obzirom na njegov doprinos u proteklih nekoliko sezona, Inter bi mogao ostvariti značajan profit od prodaje igrača, s potencijalnom cifrom između 50-60 miliona eura. To je značajan povrat ulaganja za Inter jer su ga potpisali kao slobodnog agenta iz gradskog rivala AC Milana 2021. U međuvremenu, Calhanoglu će igrati s Turskom u subotu poslijepodne protiv Portugala.

Calhanoglu ima ugovor do 2027. godine i okosnica je igre Simonea Inzaghija. Otišao bi samo zbog nepristojne ponude, koju Inter zasad nije dobio. Čak i ako u Turskoj kažu da je dogovor neizbježan, neće biti lako Nijemcima dovesti sjajnog fudbalera ovog ljeta.

Calhanoglu je pak fokusiran na Euro gdje je sa Turskom slavio protiv Gruzije u prvom kolu. Jedan od najboljih veznjaka svijeta neće biti jedino pojačanje ako na kraju odabere Bayern. Pod vodstvom novog trenera Vincenta Kompanyja Nijemci su dogovorili transfer Michaela Olisea iz Crystal Palacea i nemaju očito namjeru stati.

Hakan je rođen u Njemačkoj i tu je započeo svoju profesionalnu karijeru. Ponikao je u Mannheimu, pa igrao u omladinskoj školi Karslruhea, pa za prvi tim te ekipe, zatim u HSV-u, bio je dugo u Bayeru, na kraju otišao u Milanu. Najprije je potpisao za Milan, zatim je 2021. godine prešao u gradskog rivala Intera,

Oglasi

Prošle sezone je s Interom osvojio Scudetto i odigrao je 41 meč uz 15 datih golova i tri asistencije. Zbog dobrih nastupa se našao u i u timu sezone u Seriji A.

A Toni Kroos? Miralem Pjanić izabrao dvojicu najboljih veznjaka svijeta i iznenadio "drugim pickom"

Dok je bio na vrhuncu karijere Pjanić je bio jedan od najboljih veznjaka svijeta, trenutno sa svoje 34 godine nastupa za ekipu Sharjaha.

Gostujući u studiu DAZN-a, nekadašnja "desetka" Zmajeva je kazala kako su trenutno Rodri iz Manchester Cityja i Hakan Calhanoglu najbolji veznjaci svijeta.

"Srce igre najboljih svjetskih timova je vezni red. To je najvažniji dio svake formacije, a sve velike ekipu imaju veznog igrača koji rukovodi igrom."

"Sjetite se samo Manchester Cityja s Rodrijem, koji je izuzetan. To je uloga koja zahtijeva puno odgovornosti, ali te tjera da rasteš, kao što sam ja činio u Juventusu."

Na kraju, na otvoreno pitanje ko je najboljih veznjak na svijetu, Pjanić je odgovorio:

"Trenutno Rodri i Calhanoglu. Tu su još mnogi poput Vitinhe u PSG-u, ali danas su ova dvojica superiorni."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

I dok je Rodrijev izbor zanimljiv, odabir Calhanoglua je iznenađenje pošto Serije A definitivno zaostaje kvalitetom za Premiershipom ili La Ligom, dok se i Inter nije proslavio u Ligi prvaka.

Zanimljivo da je Pjanić zaboravio na Tonija Kroosa koji ove sezone zaista briljira u dresu Real Madrida. S Kraljevima je došao do La Lige i na putu je do finala Lige prvaka.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2.Mario
Inter nikad ne živi od prodaje igrača.Ne prodaje ih ni većim klubovima od Bayerna.Pa ni danas kad više nije tako financijski moćan kao nekad.Kinez se nije pokazao kao baš neko vlasničko rješenje.A i da ode Calhanoglu jest dobar igrač ali ne i top.Da je takav sigurno ne bi otišao iz Intera.Umjesto njega možeš naći dosta igrača iste kvalitete u Svijetu i za manje pare.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi