Igrači Bayerna slavili pobjedu nad Barcelonom, a zatim je sve stalo kad se pojavio Oliver Kahn
Foto - EPA

Legenda je imala šta da kaže

Igrači Bayerna slavili pobjedu nad Barcelonom, a zatim je sve stalo kad se pojavio Oliver Kahn

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern pobijedio je u 2. kolu Lige prvaka Barcelonu s 2:0.

Ogroman broj prilika viđen je s obje strane, ali na kraju su postignuta samo dva gola, oba u mreži Barcelone.

Bayern je ovom pobjedom izašao iz male krize koju su imali u prethodnom periodu u utakmicama Bundeslige gdje su imali tri vezana remija.

Nakon pobjede nad Barcelonom igrači Bayerna su slavili, a zatim se u svlačionici pojavio direktor Oliver Kahn.

On se odlučio obratiti timu. Zamolio ih je da ne upadaju u euforiju i da dobru igru iz meča protiv Barcelone prenesu i na bundesligaške terene.

"Ne trebamo previše slaviti i upasti u euforiju. Vidjeli ste kakav fudbal možemo igrati u određenim fazama. Postoji još dosta toga gdje možemo napredovati i biti bolji", rekao je Kahn igračima.

Direktor Bayerna je potvrdio ove riječi i dodao je da je poruka da sada ne trebaju stati protiv nešto slabijih protivnika.

"Rekao sam im da je pobjeda mnogo vrjednija ako se potvrdi. To znači da moraju pobijediti u Augsburgu", istakao je Kahn.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Legendarni Kahn je poziciju direktora Bayerna preuzeo u ljeto 2021. godine i veoma uspješno vodi tim uz predsjednika Herberta Hainera i Hasana Salihamidžića.

On je godinama nastupao za Bavarce kao igrač. Branio je u 632 utakmice za velikana iz Minhena i osvojio je sve što je mogao s ovim klubom.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi