Kahn sa legendama Reala pratio utakmicu: "Dok god imate tog čovjeka u timu, bit ćete najjači"

Oduševio ga je

Kahn sa legendama Reala pratio utakmicu: "Dok god imate tog čovjeka u timu, bit ćete najjači"

Edmir Škorić

Legendarni golman Bayerna Oliver Kahn sinoć je sa tribina stadiona u Madridu pratio duel svog bivšeg kluba i Reala.

Širom planete jučer je u centru pažnje bio revanš polufinala Lige prvaka između Reala i Bayerna. Nakon što je prvi duel u Minhenu završen rezultatom 2:2, sinoćnji je na Santiago Bernabeuu pružio istinski spektakl.

Gosti iz Minhena poveli su golom Alphonsa Daviesa i bili su u vodstvu do samog finiša, a onda rezervista Joselu zabija dva gola i donosi Madriđanima plasman u finale najjačeg klupskog takmičenjaa, pa će Real 1. juna protiv Borussije Dortmund u Londonu na stadionu Wembley igrati veliko finale.

Niko nije želio da propusti utakmicu u Madridu, a 80.000 sretnika bilo je i na stadionu, među kojima i Kahn. Interesantno da ga nisu pozvali iz njegovog Bayerna da bude gost na meču, ali je to uradio Real na čelu sa predsjednikom Florentinom Perezom.

Kahn je mogao da uživa u sjajnoj utakmici, ali kao legenda Bayerna, jasno, nije zadovoljan kako se sve na kraju završilo.

Oglasi

Legenda Bayerna ponovo je bila impresionirana duhom Real Madrida. Bivši golman njemačke reprezentacije bio je okružen bivšim madridskim igračima poput Arbeloe, Raula i Baptiste te se nije libio komentarisati Viniciusovu sjajnu partiju.

"Diferencijalan je, daleko najbolji na terenu. Njega niko ne može da zaustavi i dok god imate tog čovjeka u timu, vi ćete biti najjači u Evropi", rekao je Oliver Kahn bivšim zvijezdama Reala.

Istina je da je Vinicius odigrao jednu od svojih najboljih utakmica u Madridu, što je nova demonstracija fudbalske dimenzije koju postiže. Bayernova odbrana nije uspjela zaustaviti potpuno razuzdanog Brazilca koji je cijelu utakmicu vodio napad bijelih.

Vinicius je veliki 'krivac' što je Real Madrid stigao do finala Lige prvaka. Brazilac, izabran za MVP-a u prvoj i drugoj utakmici, već je najbolji igrač na svijetu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Priznao je to i stoper Bayerna Matthijs De Ligt, koji je izjavio da "nema dileme nakon ove utakmice ko je najbolji na svijetu, to je defintivno Vinicius".

Iako su i drugi akteri "finala prije finala" prezentovali dobar fudbal, ipak je Brazilac u centru pažnje i sigurno je da bi bez njega napadi Reala djelovali mnogo tromije i bezopasnije.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1583752673
Strasan fudbaler nula od covjeka
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti