Jug Italije 'gori' - jedan od najiskusnijih bi mogao biti veliki tragičar

Giroud promašio penal

Jug Italije 'gori' - jedan od najiskusnijih bi mogao biti veliki tragičar

E. Škorić

Napoli i Milan od 21 sat igraju revanš meč četvrtfinala Lige prvaka, nakon što je prvi okršaj završen 1:0 pobjedom Rossonera.

Mnogo nada polažu i jedni i drugi u ovaj večerašnji duel, Milan je sada bliže polufinalu jer ima jasno taj gol prednosti iz prvog meča, ali propustio je veliku šansu da povede i u Napulju.

U prvih 20 minuta žestoki napadi Napolija, Milan se branio, a onda je iznenada u kontri Rafael Leao fauliran u šesnaestercu domaćih i dosuđen je kazneni udarac.

Jedan od najiskusnijih na terenu, Olivier Giroud, preuzeo je odgovornost, gađao u stranu, ali je Meret pročitao njegovu namjeru i odbranio.

Nastala je ludnica na tribinama stadiona Diego Maradona, a Francuz bi mogao da bude veliki targičar ako Rossoneri ostanu bez polufinala.

U 28. minuti Giroud je ponovo imao veliku šansu, ali Meret je opet odbranio i on bi mogao da bude junak Napolitanaca ove večeri.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da je bivši napadač Chelseaja i Arsenala postigao barem jedan gol, vjerovatno bi stvari bile drugačije, ovako Milan nastavlja da se brani, Napoli je dobio dodatni vjetar u leđa i svim silama će krenuti na gol Maignana.

Istovremeno, igra se i duel Chelseaja i Real Madrida, a i tamo je za sada 0:0. Real ima 2:0 iz prvog duela, a N'Golo Kante je na početku promašio dobru šansu za Plavce. Uzbuđenja tek slijede...

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi