Olmo pakuje kofere: Treba mi jača liga od HNL-a
EPA

Cilj mu je ići na Euro 2020.

Olmo pakuje kofere: Treba mi jača liga od HNL-a

Dani Olmo ove zime ne samo da je hit u Hrvatskoj već je hit i u cijeloj Evropi.

Španac koji nastupa za Dinamo je svojim igrama 'zaludio' velikane i izvjesno je da će ovog mjeseca napustiti Maksimir, no malo ko sa sigurnošću može prognozirati gdje će na kraju završiti.

Kao jedna od potencijalnih destinacija pominje se Barcelona koja je, prema tvrdnjama menadžera Andyja Bare već poslala konkretnu ponudu, a interes matičnog kluba godi i samom Olmu koji je dao intervju za LEsportiu.

"Sretan sam što su se glasine pretvorile u konkretnu ponudu i što me Barcelona želi. Vratio bih se kući, proveo sam šest godina u La Masiji i oni su me naučili životnim vrijednostima", rekao je Olmo.

Olmo je prevazišao HNL i osjeća se spremnim za novi izazov.

"Želim ići na Evropsko prvenstvo sa Španijom, a taj put bit će mi otežan ako ostanem u slabijem takmičenju poput hrvatske lige. Želim napraviti korak naprijed, želim mjesto u reprezentaciji, želim napredovati. Ne odlazim samo zato što me traže, već želim napraviti korak naprijed u karijeri", odlučan je Olmo.

Pri izboru nove sredine novac neće bti presudan.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Za mene novac nije primarna stvar. Naravno, važno je da te cijene koliko vrijediš, ali u ovom trenutku moj motiv je projekt koji ima budućnost. Kada sam dolazio u Dinamo, ponudili su mi projekt, sada to opet želim."

Špekuliše se da će Dinamo za Olma tražiti 40 miliona eura, što je cifra koja bi oborila sve rekorde na Maksimiru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kova_345
Puno sreće odličan igrač.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije