Olmo sasvim otvoreno: Nisam ni tražio objašnjenje od trenera

Preselio je na klupu

Olmo sasvim otvoreno: Nisam ni tražio objašnjenje od trenera

S. Mlaćo

Dani Olmo još uvijek nije dobio šansu u njemačkom Leipzigu.

Sigurno da je Španac očekivao mnogo više. Šansu je tek dobio po olasku, a zatim preselio na klupu.

U razgovoru za Mundo Deportivo otkriva šta se dešavalo na relaciji sa trenerom Nagelsmanom.

"Nemam minutažu koju bih volio imati i koju sam vjerovao da ću imati. Dobio sam priliku u prve četiri utakmice, a onda iznenada nesto. Trener me ostavio na klupu bez objašnjena, a nisam ga ni tražio", jasan je Olmo koji je ove zime stigao u Bundesligu iz zagrebačkog Dinama.

Zanimljivo da ga je Nagelsman rotirao na utakmicama.

"Igrao sam četiri pozicije, to ranije nisam doživio. Nisam imao kontinuitet, ne znam što se to dogodilo. Ipak, došao sam da igram, nastavit ću se truditi i pokušati promijeniti trenerovo mišljenje".

Povezivao se sa velikim brojem klubova, čak i Barcelonom, Realom...

Vjeruje da je ipak napravio pravi potez, bez obzira što trenutno sve ne ide po planu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bila je to najbolja opcija za mene, a mislim da jei sada. Došli su po mene u Zagreb, ponudili mi prijekat i jasno kazali da me žele", dodao je Olmo.

Dinamo je prodajom Olma odmah zaradio 20 miliona eura, a sada čeka i brojne bonuse.

Top Komentari

nightcry
ovaj mali debitovao i za Španiju a ne može da igra u Lajpcigu. a naši dižu Gojaka u nebesa i misle da će i on iz Dinama u neki zaheban klub - hoće al' u Ferencvaroš ili u Kajsei kod Prosinečkog, prije nego što ispadnu u 2.ligu...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi