Olmo: Zašto sam izabrao Leipzig?

Španac je zimus Hrvatsku zamijenio Njemačkom

Olmo: Zašto sam izabrao Leipzig?

Dani Olmo je nakon mjeseci špekulacija zimus napustio zagrebački Dinamo. Talentovani španski veznjak je mogao birati gdje će, a na kraju je izabrao Leipzig.

Ne može se reći da je start njegove njemačke avanture bio previše uspješan. Ipak, ima Olmo dovoljno vremena da se navikne na njemački fudbal i pokaže koliko vrijedi.

Već se pričalo da je Olmo imao nekoliko ozbiljnih ponuda i iz Italije. Prije svega se špekulisalo o interesu Milana.

U razgovoru za španski AS Olmo je priznao da je bilo interesa iz Italije, ali i "otkrio" zašto je na kraju izabrao Leipzig.

"Istina je da je nekoliko italijanskih klubova bilo zainteresovano. Ali ne mogu reći puno više od toga... Na kraju, odlučio sam otići u Leipzig jer sam mislio da je to najbolji izbor za moju karijeru. Sportski direktor Mark Krosche i trener Julian Nagelsmann su me uvjerili kroz telefonske pozive, uvjerili su me da imaju važan projekat i da dobro rade sa mladim igračima", izjavio je Olmo, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mislim da je Leipzig najmlađa ekipa u Bundesligi, u prosjeku, a to je faktor koji me 'gurnuo' tamo".

Olmo je od dolaska u Leipzig odigrao devet utakmica, postigao je dva gola i upisao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi