Olympiacos razbio Aris, 12 poena Pašalića

Novi poraz Arisa, ovaj put od prvaka Evrope

Olympiacos razbio Aris, 12 poena Pašalića

Olympiacos je danas u posljednjem susretu osmog kola Grčke košarkaške lige ugostio Aris našeg Muhameda Pašalića i slavio ubjedljivu pobjedu, 100:65. 

Prvu četvrtinu gosti iz Soluna su pružili otpor, ali i pored toga prvih deset minuta ekipa iz Pireja je riješila u svoju korist, 28:24. Držao je Aris priključak i u nastavku prvog poluvremena, a domaćin je na odmor otišao sa šest poena viška. 

 

U nastavku susreta na terenu je bila samo jedna ekipa, pa je Olympiacos već u trećoj četvrtini riješio sve dileme. U odlučujućih deset minuta domaćin je ušao sa vodstvom, 73:51. Do kraja je ta prednost samo narasla pa je prvak Grčke ovaj susret dobio rezultatom, 100:65. 

 

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Papanikolaou sa 16 poena, dok su po 14 ubacili Gecevičius i Powell. U redovima gostiju 16 poena postigao je Pelekanos, dok je naš Muhamed Pašalić dodao 12. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.