Scene iz Atine će se dugo pamtiti: Spektakl u režiji navijača Olympiakosa
FOTO: EPA

Osvojili Konferencijsku ligu

Scene iz Atine će se dugo pamtiti: Spektakl u režiji navijača Olympiakosa

Haris Zilić

Fudbaleri Olympiakosa došli su do velikog rezultata. Tim iz Prieja osvojio je Konferencijsku ligu savladavši u finalu Fiorentinu sa 1:0 nakon produžetaka u finalu odigranom u Atini na OPAP Areni stadionu AEK-a.

Za jedan od najtrofejnijih grčkih tmova to je bio prvi evropski trofej do kojeg su došli i pomalo iznenađujuće.

Nakon eliminacije u grupi Evropa lige Olympiakos je sjajno odigrao nokaut fazu Konferencijske lige i zasluženo stigao do velikog rezultata.

Prvi historijski trofej izazvao je ogromno oduševljenje i slavlje među navijačima ovog grčkog kluba, a sinoć je na ulicama Atine bilo nevjerovatno. Nebo iznad grada je gorilo, a navijači grčkog velikana napravili su atmosferu za pamćenje.

Ulice glavnog grada izgledale su nestvarno, bakljada, pjesme, vatromet, sve je bilo na nivou i u narednim danima će ne samo Atina , nego i Grčka slaviti ovaj veliki rezultat za grčki klupski fudbal.

Oglasi

Olympiakos je tako postao treći klub koji je osvojio Konferencijsku ligu u tri godine postojanja ovog takmičenja. Prije Olympiakosa do trofeja u trećem UEFA-inom takmičenju došli su Roma i West Ham.

Fiorentina je drugu godinu u nizu izgubila finale Konferencijske lige što svakako boli navijače tima iz Firence, a interesnatno, Fiorentina je kroz Seriu A i naredne godine izborila plasman u Konferencijsku ligu.

Olympiakos je u finale Konferencijske lige došao nakon dugog evropskog puta i kroz Evropa ligu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

U kvalifikacijama za Evropa ligu eliminisali su Genk i Čukarički, zatim su u grupi A Evropa lige zauzeli treće mjesto iza West Hama i Freiburga, a ispred TSC-a iz Bačke Topole.

Treće mjesto u grupnoj fazi Evropa lige odvelo ih je u nokaut fazu Konferencijske lige gdje su počeli od šesnaestine finala, a redom su izbacivali Ferencvaros, Maccabi tel Aviv, Fenerbahce, Aston Villu i na kraju su u pomeutom finalu bili bolji od Fiorentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi