Golman završio u golu na zadnjici, cijeli stadion utihnuo jer je viđena najbolja asistencija ikad!

Mladi igrač PAOK-a oduševio fudbalski svijet

Golman završio u golu na zadnjici, cijeli stadion utihnuo jer je viđena najbolja asistencija ikad!

Endin Čaušević

PAOK je sinoć u velikom derbiju 10. kola grčke Superlige u gostima pobijedio Olympiakos sa 4:2, a fudbalski svijet bruji o onome što se desilo u 78. minuti kada je Giannis Konstantelias izveo magiju baš kao i legendarni Guti u dresu Real Madrida prije skoro 14 godina.

Stadion u Pireju bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, te su navijači Olympiakosa napravili zaista nevjerovatnu atmosferu, ali ni slutili nisu kakav potop će njihov klub doživjeti u okršaju protiv PAOK-a.

PAOK je sinoć odigrao daleko najbolju utakmicu u sezoni i sa 4:2 pobijedio je ljutog rivala, a gosti su čak vodili sa 4:0 čime je Olympiakosu prijetila prava blamaža, no domaći su uspjeli u finišu da ublaže poraz.

Gosti su odlično otvorili utakmicu i stigli do vodstva u 38. minuti kada Andrija Živković trese mrežu domaćih na asistenciju Babe.

PAOK je vodstvo udvostručio u 56. minuti golom Thomasa iz penala, a isti igrač je samo devet minuta kasnije pogodio za 3:0. I potom trener PAOK-a na teren šalje 20-godišnjeg Giannisa Konstanteliasa u 73. minuti, a pet minuta kasnije ovaj momak izveo je magiju za pamćenje.

Oglasi

Naime, Konstantelias je na čaroban način asistirao Ozdoevu koji je pogodio za 4:0, a o toj asistenciji jutros bruji fudbalski svijet.

Ovaj 20-godišnjak izveo je magiju poput legendarnog Gutija koji je prije 14 godina oduševio svijet, a sada je to uradio i igrač PAOK-a. Svi su mislili da će šutirati u gol, ali je on petom vratio loptu Ozdoevu koji je pogodio lagano za 4:0.

Kakav potez je to bio najbolje pokazuje činjenica da je golman domaćih već bio na leđima u golu misleći i sam da će Konstantelias šutirati.

Potražite više informacija na temu Super League:

Na kraju je lakši dio posla ostao Ozdoevu, ali o asistenciji mladog igrača PAOK-a će se još dugo pričati.

Olympiakos je u finišu meča uspio tek da ublaži poraz jer su Gortounis i Masouras golovima postavili konačnih 2:4.

Top Komentari

muha
Ovo je vjerovatno prvi gol koji si ikad vidio ako ti je ovo najbolja asistencija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi