Olympiakos pobjedom nad Verijom osigurao titulu

Poznat prvak u grčkom prvenstvu

Olympiakos pobjedom nad Verijom osigurao titulu

D. Vejo

Po 43. put titula najboljeg u grčkom fudbalskom šampionatu pripala je timu Marca Silve. Ovo je najbrže ikad osvojena ili osigurana titula u nekom od evropskih prvenstava.

U 24. kolu grčkog šampionata, fudbaleri Olympiakosa su pobjedom nad ekipom Verije, rezultatom 3:0 u svom gradu ostavili titulu prvaka najboljeg kluba u državi. Ovo su učinili šest kola pred doigravanje za mjesta koje vode u evro-kupove. Također, ovo je ujedno bilo i prvo ikad zabilježeno osvajanje trona u istoriji evropskih prvenstava.

Šesta titula u nizu nije došla preko noći. Pored takmičenja u prvenstvu, tim iz Pireja imao je teške duele u mečevima Lige šampiona gdje nažalost nisu prošli grupnu fazu i kvalifikovali se u u dalji tok takmičenja.

Potražite više informacija na temu Super League:

Pobjedom nad Verijom, crveno-bijeli su došli do 67 boda u prvenstvu i tako sa 21 bodom razlike u odnosu na prvog pratioca AEK-a iz Atine, obezbjedili 43. pehar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi