Olympijakos i Atromitos optuženi za namještanje utakmica, prijeti im izbacivanje iz lige!

Predložene najstrožije kazne

Olympijakos i Atromitos optuženi za namještanje utakmica, prijeti im izbacivanje iz lige!

E. Oštraković

Nova afera oko namještanja utakmica trese Grčku, a u glavnim ulogama su Olympiakos i Atromitos.

Naime, ova dva kluba optužena su da su namještala utakmice koje su odigrane 2015. godine, te im prijeti izbacivanje u niži rang takmičenja.

U pitanju je međusobni dvoboj ove dvije ekipe koji je odigran 2015. godine, a Olympijakos je slavio pobjedu od 2:1.

Tako su se ova dva kluba našla na velikom udaru, te im prijeti izbacivanje iz lige, dok njihovim vlasnicima, te još nekim ljudima u klubu prijete ozbiljne sankcije.

Potražite više informacija na temu Super League:

Navodno je osumnječeno 15 osoba, među kojima je i tadašnji trener Atromitosa, Portugalac Ricardo Sa Pinto, kao i još neke važne osobe.

Predložene su najstrožije kazne za klubove, a to su izbacivanje u niži rang, te tri miliona eura gazne, a igračima zabranu igranja nogometa do kraja života.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije