Olympiacos s desetoricom poveo, ali nije izdržao

Wolvesi došli do gola u gostima

Olympiacos s desetoricom poveo, ali nije izdržao

Večeras je pred praznim tribinama Karaiskakis stadiona odigran prvi meč osmine finala Lige Evrope u kojem su snage odmjerili Olympiacos i Wolverhampton. Na kraju je meč završen rezultatom 1:1.

Otvaranje meča nije donijelo već uzbuđenja, igralo se poprilično oprezno, a onda u 29. minuti Olympiacos ostaje sa desetoricom. Ruben Semedo je kao zadnji igrač odbrane faulom zaustavio protivnika koji je bio u naletu i zaradio direktan crveni karton.

Prvo poluvrijeme, koje nije obilovalo prilikama, je završeno rezultatom 0:0, a iako se očekivala ofanziva Wolvesa na otvaranju nastavka, domaći su bili ti koji su prvi pogodili.

Igrala se 54. minuta kada je Olympiacos odigrao pbrz napad, Guilherme ubacio, a Youseff El Arabi pogodio za 1:0.

Nakon primljenog gola Wolvesi konačno kreću u ofanzivu i jako brzo stižu do dobrih šansi.

U 60. minuti je dobru priliku imao Raul Jimenez, ali se istakao golman domaćih i odbranio njegov šut.

Ipak, u 67. minuti Wolverhampton stiže do 1:1.

Dobili su gosti slobodnjak u dobroj poziciji, Moutinho je samo gurnuo loptu ka Netu, a on uputio prizman udarac. Stigao bi to golman domaćih, ali je lopta na putu ka golu pogodila jednog igrača Olympiacosa, promijenila smjer i završila u mreži.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Tako je Wolverhampton uz dosta sreće stigao do 1:1 i što je najvažnije gola u gostima.

Imao je Wolverhampton do kraja inicijativu, ali nije uspio doći do pobjede pošto je utakmica završena rezultatom 1:1. Ipak, dosta dobar rezultat za Wolvese pred revanš na Molineuxu.

Top Komentari

Neko_Novi
Kako nije izdržao 1:1 zavrsili to je plus veliki
1 2
Fareus1921
Šteta Wolverhampton je mogao puno bolje.Prvo poluvrijeme (pogotovo prvih 20 minuta) veoma loše bez motiva,igra na zor.Adama pokazuje sebičnost.Sve o svemu nadam se da će Wolvsi proć!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi