Zrinjski predstavio novo pojačanje - Stigao mladi reprezentativac Izraela
Foto: HŠK Zrinjski - Facebook

Niron novi Plemić

Zrinjski predstavio novo pojačanje - Stigao mladi reprezentativac Izraela · Zvanično

Eldar Ganibegović

Između dvije utakmice protiv Urartua u Ligi prvaka, Zrinjski je predstavio novo pojačanje. Pod Bijeli brijeg stigao je U-21 reprezentativac Izraela.

Zrinjski je u utorak slavio u Jerevanu protiv Urartua u prvoj utakmici prvog pretkola Lige prvaka pogotkom Senića u 89. minuti.

Otvorena su tako vrata drugog pretkola koje garantuje najmanje play-off Konferencijske lige, iako je cilj Zrinjskog da postane prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog UEFA-inog takmičenja što će, nadamo se, i ostvariti.

Pred revanš u Mostaru protiv prvaka Armenije Plemići su predstavili novo pojačanje, a u pitanju je 22-godišnji izraelski golman Omer Niron.

"Omer Niron, golman izraelske U21 reprezentacije, pridružuje se Plemićima na jednu godinu s mogućnošću kluba da produži saradnju. Niron je dio izraelske reprezentacije od 17. godine i ojačat će naš klub u nadolazećim izazovima u evropskim i domaćim takmičenjima", saopštio je HŠK Zrinjski. 

Oglasi

"Drago mi je što se pridružujem HŠK Zrinjski Mostar, koji je jedan od vodećih klubova u regionu. Čuo sam mnogo o planovima kluba, takmičarskom pristupu i želji za daljnjim rastom. Dat ću sve od sebe da postignemo naše ciljeve", kazao je Niron na predstavljanju.

🤝 Omer Niron #HŠKZ #MistarskiEuropski

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Friday, July 14, 2023

On je stigao na posudbu iz Bnei Yehude, a ranije je još bio na posudbama u Rishonu i Ramatu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri je do sada na 98 utakmica na kojima je nastupio primio 130 pogodaka, a 32 puta je svoju mrežu sačuvao netaknutom. 

Zanimljivo je i da je njegov otac Danny bivši fudbaler. Osim za neke izraelske timove igrao je za danski Aarhus Fremad, te novi član Zrinjskog ima i dansko državljanstvo. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
UBI ZAKOLJI DA CIFUT NE POSTOJI! ZIVIO HITLER ADOLF
2 0
Cvare_Sala
Valjda je bio dio reprezentacije do 17 godina. Ne moze biti ako ima 22 godine. Kad kopirate tekst pregledajte greske prije objave.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi