Otvorena vrata 2. pretkola: Zrinjski u Armeniji pobijedio golom u 89. minuti

Trijumf Plemića

Otvorena vrata 2. pretkola: Zrinjski u Armeniji pobijedio golom u 89. minuti

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski savladao je na gostovanju u Jerevanu armenskog prvaka Urartu s 1:0 u duelu 1. pretkola Lige prvaka. Šampion Bosne i Hercegovine odigrao je sasvim dobar meč i na kraju je slavio pobjedu pogotkom Mateja Senića.

Zrinjski je odigrao dva različita poluvremena u Jerevanu protiv Urartua. Bh. prvak je u prvom dijelu bio dominantan, da bi većinu drugog poluvremena tim Krunoslava Rendulića bio poprilično indisponiran, ali je na kraju uspio postići pogodak za pobjedu preko Mateja Senića.

Plemići su dominirali u prvom dijelu i zaista je iznenađenje to što bh. šampion nije imao prednost.

Treći minut donosi prvu dobru šansu za Zrinjski. Bilbija spušta loptu za Malekinušića, domaći blokiraju loptu na putu prema golu i spašavaju se.

Dvije minute kasnije Ćorluka odlično probija po desnoj strani, napadači Plemića kasne na njegov ubačaj i propala je još jedna dobra situacija.

Oglasi

Konstantno su Plemići bili opasni. Čanađija je u 20. minuti isprobao udarac koji odlazi pored gola, a nakon toga se igra malo smiruje sve do 36. minute meča.

Mostarci su u toj minuti imali najveću šansu na utakmici. Tičinović ubacuje, Malekinušić glavom šutira i pogađa stativu.

Domaći su u 45. minuti meča imali jedinu šansu u prvom dijelu. Ispala je odbrana Zrinjskog, Junior šutira s 10-ak metara iskosa s desne strane, lopta odlazi tik pored stative.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0, a prvu veliku šansu u nastavku stvaraju domaći. Margaryan iz slobodnog udarca s 20-ak metara pogađa prečku.

Igra se potom umirila i nije bilo većih prilika na obje strane. Tako je bilo sve do 65. minute kada udarac Stanića ponovo blokira odbrana domaćeg tima i propala je još jedna dobra šansa.

Oglasi

Četiri minute kasnije Urartu prijeti preko Iwua, Marić brani, a zatim u 77. minuti domaći tim propušta najbolju šansu na utakmici.

Barišić pravi veliku grešku pri povratku lopte golmanu Mariću. Ona je došla do Sanoga koji je jedan na jedan s golmanom Plemića koji uspjeva odbraniti njegov pokušaj i spašava bh. prvaka.

Prijetio je potom Urartu preko Poliakova. Njegov slobodnjak iz 84. minute otišao je preko gola.

A onda u 89. minuti Zrinjski dolazi do gola. Kožulj izvodi korner, a Matej Senić sjajno skače i pogađa za prednost Plemića od 1:0.

Oglasi

Čak devet minuta nadoknade meča domaćim nije značilo previše. Zrinjski je sačuvao prednost i došao je do pobjede u ovom duelu, te mirnije čeka revanš u Mostaru koji se igra naredne sedmice, iako je Margaryan imao veliku šansu u 97. minuti za izjednačenje, kao i Piloyan u 99. minuti.

Liga prvaka, 1. pretkolo:

Urartu - Zrinjski 0:1 (Senić 89')

URARTU: Melikhov, Piloyan, Margaryan, Tsymbaliuk, Salou, Antwi, Sabua, Iwu, Marcos, Grigoryan, Maksimenko.

ZRINJSKI: Marić, Barišić, Senić, Marin, Ćorluka, Čanađija, Ivančić, Stanić, Malekinušić, Tičinović, Bilbija.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Čestitke našem aktuelnom šampionu drzave i nadam se da Ce uhvatiti grupnu fazu,lijep pozdrav
12 1
Adrian
Kakav Zrinjski ba ovi ih ubili, Zrinjski jedva dva šuta na gol da je imo.
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi