Omić, Šabić i Gavrilović pojačali Bratstvo

Novosti iz Gračanice

Omić, Šabić i Gavrilović pojačali Bratstvo

Fudbaleri Bratstva iz Gračanice će u novu sezonu 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine ući u dosta izmijenjenom sastavu u odnosu na protekli period.

Nakon što je klub na pauzi napustilo nekoliko igrača, ekipu iz Gračanice su nedavno pojačala tri nova igrača.

Riječ je o golmanu Elbisu Šabiću, golmanu koji je povratnik u Bratstvo, Nikoli Gavriloviću iz Seneca te Muhamedu Omiću, koji predstavlja najveće pojačanje.

Muhamed Omić (30) je u Bratstvo stigao iz poljskog Tychyja, a može igrati na poziciji zadnjeg veznog i stopera. U svojoj karijeri još je nastupao za Inđiju, Budućnost iz Banovića, Zvijezdu iz Gradačca a bio je i kapiten FK Sloboda Tuzla

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bratstvo će takmičenje u 1. ligi FBiH otvoriti domaćim susretom protiv Jedinstva, koji je na rasporedu osmog augusta. Fudbaleri kluba iz Gračanice će u sklopu priprema za nadolazeću sezonu sutra odigrati prijateljsku utakmicu u Jelahu protiv domaćina Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.