Premijer liga za juniore: Zrinjski i Željezničar ubjedljivi, da li će Sarajevo prokockati titulu?

Bordo tim neočekivan poražen kod Krupe

Premijer liga za juniore: Zrinjski i Željezničar ubjedljivi, da li će Sarajevo prokockati titulu?

Samir Mlaćo

Itekako je uzbudljivo u juniorskoj Premijer ligi naše zemlje.

Sarajevo je imalo sigurnu prednost nad rivalima, ali sada se ista 'istopila', te bordo momci imaju samo tri boda prednosti pet kola do kraja.

U ovom kolu Sarajevo je doživjelo neočekivan poraz kod Krupe. Krupa je slavila 1:0 pogotkom Darisa Kablića, dok je Zrinjski sa 10:1 ponizio Radnik iz Hadžića.

Hat - trick je upisao Luka Cvitković, David Šunjić je dodao dva pogotka, kao i Tomislav Koprčina, dok su po jedan pogodak upisali David Šunjić, Marko Kozina, David Ivanković i Borna Filipović.

Za goste je pogodio Admin Nuhanović.

Željezničar Sport Team je kao gost pogotkom Simona Mišića četiri minute prije kraja savladao Slobodu 1:0, dok je Borac sa 6:0 pregazio Kozaru iz Gradiške.

Oglasi

Po dva puta su pogađal Nedim Keranović i Filip Sarić, te po jednom Sergej Bogdanić i Igor Šikanjić.

Kvalitetan meč odigrali su juniori Veleža i Širokog Brijega, a Rođeni su slavili 2:0.

Otpor rivala slomili su u posljednjih 20 minuta kada su pogađali Kenan Đuliman i Samir Halilagić.

Sarajevski Željezničar se definitivno 'probudio' i Plave nade nižu pobjedu. Ovaj put su slavili kod TUzle City sa čak 4:0.

Afan Fočo je sa dva pogotka pokazao veliki talenat koji posjeduje, a treba istaći da je Fočo ima pravonastupa i za kadetsku selekciju.

Oglasi

U listu strijelaca upisali su se Aner Alagić, te Aldin Efendić.

Zvijezda 09 i Radnik iz Bijeljine su remizirali (2:2). Domaći su poveli preko Nikole Đurića, a preokret su kreirali Mićo Jevtić i Luka Cvjetinović.

Autogolom bod domaćima donosi u 84. minuti Muhamed Medinić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sarajevo kao lider ima 48 bodova, Zrinjski je na 45, dok Velež ima 41. Željezničar je na 37.

Do kraja sezone ostalo je još pet kola i biće izuzetno zanimljivo. Već u narednom kolu Zrinjski stiže na megdan Željezničaru, dok Sarajevo u Butmiru dočekuje Slobodu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi