On ima svoj kodeks: Deset naredbi selektora Bugarske

Čelična disciplina Ljuboslava Peneva

On ima svoj kodeks: Deset naredbi selektora Bugarske

Tek početkom septembra ove godine Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je na sjednici održanoj u Sarajevu donio kodeks o ponašanju, a koji vrijedi za sve članove pod okriljem N/FSBiH. 

Logično je da pod ovaj kodeks spadaju i svi članovi seniorskog tima, od igrača, stručnog štaba i medicinskog osoblja. 

Za razliku od naše reprezentacije gdje je kodeks uveden tek nedavno, selektoru seniorskog tima Bugarske Ljuboslavu Penevu, nije bio potreban Savez. Stručnjak na čelu bugarskog nacionalnog tima ima svoj kodeks i deset "svetih" naredbi! Za fudbalera koji prekrši bilo koju od naredbi slijedi novčana kazna koja ide u kasu FS Bugarske. 

Na ovaj način Penev Savezu vraća dio novca koji bude isplaćen reprezentativcima na ime dnevnica, a dnevnice za jednu reprezentativnu akciju su oko 750 eura.

Deset naredbi selektora Ljuboslava Peneva

> Nema jela na svoju ruku! Fudbaleri ne smiju jesti ništa osim onoga što je odredila medicinska služba reprezentacije, a kuhar pripremio.

> Alkohol je strogo zabranjen, dozvoljeno je pivo ali tek nakon utakmice.

> Kašnjenja nema! Onaj ko zakasni na doručak, ručak ili večeru plaća od 100 do 300 eura.

> Izlazaka nema! Tek jedan dan tokom priprema igračima je dozvoljeno da napuste hotel, ali se u isti moraju vratiti prije 20 sati.

> Nema seksa! Posjeta žena reprezentativnoj bazi nije dozvoljena, osim uz direktnu dozvolu selektora.

> Nema dugog spavanja! Svi igrači moraju do 9:30 završiti sa doručkom.

> Večernja druženja su zabranjena. Fudbaleri moraju biti u svojim sobama do 22 sata.

> Nema glasnog puštanja muzike! 

> Onaj ko ne sluša upute trenera biće odstranjen sa treninga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

> Nastojte poštovati kolege! Svađe među igračima nisu prihvatljive.

Bugari će večeras u okviru 2. kola kvalifikacione grupe H u Sofiji od 20:45 ugostiti reprezentaciju Hrvatske, koliko efekta imaju naredbe Peneva znat ćemo nakon ovoga meča. Čelična disciplina selektora Bugarske ne treba pretjerano čuditi, čovjek je disciplinom pobijedio rak testisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.