"On je bio strašan igrač, ali bi ga strah pojeo pred svaki susret sa Drogbom"
William Gallas je jedan od rijetkih igrača koji je u svojoj karijeri igrao za Chelsea, Arsenal i Tottenham

Gallas o svom bivšem saigraču iz Arsenala

"On je bio strašan igrač, ali bi ga strah pojeo pred svaki susret sa Drogbom"

Endin Čaušević

Nekadašnji francuski fudbaler William Gallas jedan je od rijetkih koji se može pohvaliti činjenicom da je igrao za tri najveća londonska kluba Arsenal, Chelsea i Tottenham.

Gallas je prije četiri godine odlučio završiti svoju karijeru, a mnogi će ga pamtiti po tome što je ostao omražen kod navijača londonskih klubova Arsenala i Chelseaja, dok ga u Tottenhamu vole jer je nakon svega odlučio provesti tri sezone u njihovom klubu.

Nekadašnji 41-godišnji fudbaler za engleske medije prisjetio se vremena dok je igrao za Arsenal, a posebno bivšeg saigrača Philippea Senderosa o kojem je otkrio zanimljivu priču. Gallas je izjavio da je Senderos mnogo bolji igrač nego što mnogi misle, ali da je jednostavno imao veliki strah pred svaku utakmicu, a posebno okršaj s Chelseajem i Didierom Drogobm.

"Senderos je prije svake utakmice morao s nekim pričati i izjadati se. Znojio se mnogo i vidjelo se na njemu da nije dobro. Posebno kada je igrao protiv određenih igrača. Sjećam se pred utakmice s Chelseajem gdje je paničario jer je znao da mora čuvati Drogbu", rekao je Gallas, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je u glavi već odradio meč, a da on nije ni počeo. Nažalost, na terenu bi se pogubio zbog tog straha i mnogi misli te je loš igrač, ali nije tako. Na treninzima je bio nevjerovatan, no kada dođu utakmice to je bio potpuno neki drugi čovjek. Mogao je uraditi mnogo više u karijeri, ali strah ga je na kraju pobijedio".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi