"On je fudbalski Bog, nerealno je šta radi"
Protugalac je pružio još jednu čudesnu partiju. Iako je rijetko ko vjerovao u prolaz Juventusa, Cristiano je učinio da se veličanstvena noć u Torinu pretvori iz sna u javu (Foto: EPA)

Rio Ferdinand o Cristianu Ronaldu

"On je fudbalski Bog, nerealno je šta radi"

M. Šljivak

Partija koju je pružio Cristiano Ronaldo u meču protiv Atletico Madrida očarala je apsoltuno sve.

Portugalac je postigao tri gola i izbacio je madridski Atletico iz Lige prvaka, a velike pohvale na njegov račun stigle su od nekadašnjeg saigrača iz Manchester Uniteda Rija Ferdinanda.

Njegov komentar dovoljno govori o tome šta misli o Cristianu i njegovoj igri protiv Atletica.

"On je živući fudbalski Bog, nerealno je šta radi", rekao je Ferdinand, te je dodao:

"U Ligi prvaka je porušio sve moguće rekorde. Prvi gol me podsjeća na Duncana Fergusona u najboljim danima. Napao je loptu i ostavio je defanzivca bez šanse i jasno je poručio: 'Ovo sam ja'. To se zove strast za igrom", komentarisao je Ferdinand igru portugalske zvijezde.

Diego Simeone: Cristiano Ronaldo je najbolji igrač svijeta!

Trener Atletico Madrida Diego Simeone objektivno je vidio poraz svog tima od Juventusa.

Stara dama je slavila sa 3:0 i tako je izbacila Jorgandžije iz Lige prvaka usprkos porazu od 0:2 iz prvog duela.

Čuda je pravio Cristiano Ronaldo. Postigao je hat-trick i po ko zna koji put je onemogućio Atletico da napravi veliki rezultat.

Simeone je na kraju jasno istakao da je Cristiano najbolji fudbaler na svijetu i da niko drugi ne može odigrati ovakav meč.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"On je najbolji na svijetu. Samo on može odigrati ovako kada je najvažnije", rekao je argentinski stručnjak, te je dodao:

"Juventus je jednostavno bio bolji. Napadali su odlično, bili su bolji i zaslužili su ovu pobjedu. Mi smo radili neke greške, ali su oni taktički bili mnogo bolji", istakao je Simeone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

daca
Meni na pocetku karijere nije bio drag lik iskreno. Kad sam procitao i poceo pratiti njegov rad shvatio sam da je ljudska gromada ima ispada ali je veliki humanista svaka mu cast
5 0
Samkodk
Jedan od najvecih svih vremena. Veliki covjek humanist i veliki prijatelj palestine i naroda koji pati u Gazi najvecem zivucem logoru u savremenom svijetu. Bravo manjstore. Samo da kazem nisam navijac juventusa niti reala gdje je prije igrao napisao sam tekst od srca prema ovom velikom igracu a jos vecem covjeku..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi