"On je najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu!"

Guardiola hvalio rivala

"On je najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu!"

E. Škorić

Pep Guardiola naklonio se protivniku iz Premier lige.

Prije utakmice Southampton - Manchester City koja se igra u okviru 23. kola Premier lige, Pep Guardiola je pohvalio Jamesa Warda-Prowsea.

Menadžer Cityja impresioniran je kapitenom Southamptona i smatra ga najboljim izvođačem slobodnih udaraca na svijetu.

"On je trenutno najbolji izvođač slobodnjaka na svijetu. Nijedan igrač nije bolji od Ward-Prowsea. Nama te kvalitete možda nedostaju. On je dječak koji se brzo prilagođava, timski je igrač, ima izvrsne kvalitete s loptom u nogama, ali i bez nje", rekao je Guardiola na press konferenciji.

Engleski reprezentativac je prošlog vikenda postigao drugi igrač u povijesti Premier lige s najviše golova iz slobodnih udaraca. Ima ih 12, baš kao legende Thierry Henry i Gianfranco Zola. Više ima samo David Beckham (18).

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ove sezone je dao šest golova uz dvije asistencije na 19 utakmica, a za Southampton je debitovao još 2012. godine. Od tada je u dresu Svetaca odigrao 344 utakmice i dao je 39 golova uz 45 asistencija u Premiershipu.

Njegova tržišna vrijednost se prema Transfermarktu procjenjuje na 32 miliona eura.

Top Komentari

Ecosport
Kenja Pep malo je reć. Nešto brzo zaboravlja Messija. Prvo za Fodena reko da nije nikad treniro boljeg igrača, talentovanijeg, a sad za ovog anonimusa da najbolje izvodi slobodnjake na svijetu. Glupan.
2 5
Sanska_Prangija
Prvi put cujem za lika
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi