Zatvorena su jedna vrata Erlingu Haalandu

Opcija manje

Zatvorena su jedna vrata Erlingu Haalandu

E. Ganibegović

Erling Haaland će napustiti Borussiju Dortmund, jasno je to i pticama na grani.

Mnogi klubovi povezivali su se s s njim, a Deportes Cuatro prije nekoliko dana javio je da će Haaland birati između tri kluba, a to su Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

Čini se da su za Haalanda jedna vrata zatvorena, a to su ona Manchester Cityja.

Iako je Guardiola izjavljivao da mu ne treba napadač, mediji na Otoku pišu kako će novo pojačanje Manchester Cityja biti Julian Alvarez, 21-godišnji napadač River Platea.

Navodno će City za njegove uslueg izdvojiti 24 miliona eura, a do kraja sezone fudbaler bi ostao na posudbi u argentinskom klubu za koji je već postigao 36 golova i podijelio 25 asistencija.

Haaland će tako izvjesno u Španiju, a čini se da je trenutno nešto bliži Barceloni nego Real Madridu.

Sjajni napadač je ove sezone za Milionere odigrao 19 utakmica i postigao čak 22 gola uz šest asistencija u svim takmičenjima. Ukupno je Norvežanin za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige odigrao 77 utakmica i postigao 78 golova uz 21 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je karijeru počeo u norveškom Bryneu iz kojeg odlazi u Molde. U januaru 2019. godine pojačao je Red Bull Salzburg, gdje je "eksplodirao" i za godinu dana prešao u redove Borussije.

Za reprezentaciju Norveške je na 15 nastupa ovaj 21-godišnjak postigao 12 golova.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Pa neki dan ste pisali da samo fali potpis za Siti
9 3
Adrian
Perez je Figa iz Barcelone doveo, a da ne dovede njega, čovjek će ga dovest u kompletu sa Mbappeo-m jer je tata mata biznisa.
9 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi