O'Neill: Ako se pogrešno postavimo, doživjet ćemo katastrofu

Irski selektor pred revanš sa BiH

O'Neill: Ako se pogrešno postavimo, doživjet ćemo katastrofu

Irski selektor Martin O'Neill je na press konferenciji uoči utakmice protiv Bosne i Hercegovine održao vrlo zanimljiv govor, kojim je najavio odlučujuću utakmicu za odlazak na Evropsko prvenstvo.

"Naš cilj je pobjeda. Ako u utakmicu uđemo s bilo kakvim drugačijim razmišljanjem, mislim da smo osuđeni na neuspjeh. Ludi smo ako mislimo da igrače Bosne i Hercegovine svih 90 minuta možemo držati daleko od svog gola. Ako se pogrešno postavimo, doživjet ćemo katastrofu i insistiram da svi moji igrači budu maksimalno koncentrisani", rekao ja početku Martin O'Neill, te dodao:

"Nema više utakmica nakon ove. Moji igrači moraju od početka pokazati sve što znaju, ali se ne bi odma trebali zalijetati i dobiti žuti karton nakon dvije minute. Inače, lijepo je što se nakon ove utakmice kartoni zaboravljaju. Još uvijek nisam odlučio koji ću tačno tim poslati na teren, ali znam s čim raspolažem".

U Irskoj igra dosta iskusnih igrača, kojim bi večerašnja utakmica mogla biti posljednja u reprezentaciji.

"Jedno je sigurno, večeras nema mjesta za sažaljevanje. U ekipi imam nekoliko starijih igrača i neću ih staviti u igru jer bi ovo mogla biti njihova oproštajna utakmica u reprezentaciji. Oni će dobiti šansu jer se nadam njihovo veliko iskustvo može da nam pomogne da ispunimo svoj cilj. Veterani će sigurno biti posebno motivisani".

Ono što je za Irce najsvjetliji momenat ovih kvalifikacija jeste pobjeda nad Njemačkom, a selektor se još jednom prisjetio te noći i pozvao publiku da ponovo napravi spektakl.

"Sjećam se utakmice protiv Njemačke, u kojoj smo slavili sa 1:0. Te noći su navijači bili fantastični i nosili su nas do velike pobjede. Svi znamo kakva je reprezentacija Njemačka, a mi smo je pobijedili i dokazali da imamo kvalitet. Trebat će nam još jedna takva utakmica protiv Bosne i Hercegovine i uzdam se u veliku podršku naših navijača".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Utakmica između Irske i Bosne i Hercegovine igra se večeras na Aviva stadionu, s početkom u 20 sati i 45 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.