O'Neill o povredama: Dobro su, nadamo se da će igrati

O'Shea i Long bi mogli biti spremni

O'Neill o povredama: Dobro su, nadamo se da će igrati

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Irske Martin O'Neill govorio je danas o povrijeđenim igračima svoje selekcije.

John 0'Shea i Shane Long ključni su igrači u njegovoj selekciji, ali imaju velikih problema s povredama.

O'Shea neće igrati u prvoj utakmici zbog suspenzija, a u drugoj bi mogao stisnuti zube.

"John se oporavlja i dobro napreduje. Naravno, neće ga biti u prvoj utakmici, ali osjeća se jako dobro. Ima još nekoliko dana za oporavak i vidjećemo hoće li biti spreman", rekao je O'Neill.

Napadač Shane Long još uvijek ima velikih problema s člankom. On će vjerovatno biti spreman za meč s našom selekcijom u petak.

"Shane je bio kod specijaliste danas i primio je injekciju. Nismo ga otpisali, ali nije mnogo trenirao prethodnih dana. Bilo bi fino kada bi mu injekcija pomogla. Ponavljam, u narednim danima ćemo znati više o povredama"

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Svi žele igrati. Bilo bi sjajno kada bih na sve mogao računati, ali to se neće dogoditi", dodao je O'Neill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.