O'Neill svjestan da mu posao zavisi od utakmica protiv BiH

Selektor Republike Irske u strahu od otkaza

O'Neill svjestan da mu posao zavisi od utakmica protiv BiH

Edmir Škorić

Martin O'Neill je svjestan da bi mogao izgubiti posao ukoliko Republika Irska ne izbori Evropsko prvenstvo.

Ircima je malo nedostajalo da se direktno plasiraju na Euro, no poraz od Poljske u zadnjem kolu donio im je baraž, gdje će u dvije utakmice protiv BiH pokušati da dođu do Francuske.

O'Neill će, ukoliko Irska ode na EP, ostati selektor. Ukoliko se ne ispuni cilj, najvjerovatnije će morati da potraži novi posao.

"Sretan sam trenutno. Ukoliko dođemo do EP-a, vjerujem da ostajem selektor. Ako ne bude povoljan rezultat protiv BiH, John Delaney (predsjednik Irskog saveza, op.a) ćemo sjesti nakon Božića i razgovarati", rekao je O'Neill.

"Postoje prijateljske utakmice u martu, tako da mislim da ima vremena za razgovor. Mislim da su u Savezu zadovoljni mojim radom i napretkom reprezentacije. No, jasno je da bi loš rezultat protiv BiH mogao sve da promijeni. Vjerujem da imam podršku ljudi u Savezu, ali lako mogu da promijene mišljenje", istakao je selektor Iraca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.