Oni pojma nemaju da je Bajram

Najsramotniji poraz BiH u historiji

Oni pojma nemaju da je Bajram

Krah. Sramota. Golgota... Juventus, Roma, Herta... APOEL, Apolon, Omonija...

Ništa nam to ne znači. Imaš 2:0 i izgubiš 2:3. Šta reći, koju poruku poslati. Džemaludin Mušović gubio je od Malte i držao epitet najgoreg selektora ikad, no Mehmed Baždarević prijeti da ga nadmaši.

Možda je do Gillija. Možda je do generalnog stanja u bh. fudbalu, ali zar nismo bili ubijeđeni da konačno imamo reprezentaciju s glavom i repom?

Da nam je Belgija zabila tricu, pa hajde. Nego Kipar, koji jedva dobije Gibraltar. Možda je do 2:0? To je najgori rezultat u fudbalu. I to će vam reći svaki fudbaler nižerazrednog Vratnika, Partizana i Hrida...

Imat će selektor objašnjenje za ovaj poraz, ali ćemo se načekati dok nam neko ne objasni - evo svi smo glupani - zbog čega igdje igraju Ognjen Vranješ i Toni Šunjić? Ali, igdje? Pa skromni Semir Kerla je za njih Nesta. Ali izdržavaju Vranješ i Šunjić pritiske i zaigrat će ako treba i u napadu kad zatreba.

Ali eto, nek igraju. Gdje je ta organizacija, zašto ponajbolji vezni igrač na svijetu Miralem Pjanić ne može doći do izražaja? Zašto, ako ga već ne ide, Vedad Ibišević mora igrati dvije trećine utakmice? Nije Vedo sporan, ali kako neko ko je bio maestralan igrač, radio s najboljim trenerima svijeta, ne vidi ono što vidi obični puk. Ne ide ga čovječe, šta je problem poslati ga na klupu? A, izmjena Cimirot - Jajalo pri rezultatu 2:2 je vjerovatno antologijska.

Mehmed Baždarević najbolji je naš selektor prema riječima igrača. Studiozan je, marljiv, gledaju se snimci, analizira protivnik, ali avaj... Selektor uz sve to morao bi biti iole mangup.  Meša to nije.

Niti ima među igračima previše mangupa. 

Ne može im se osporiti pojedinačni kvalitet, ali za nešto više treba imati karakter. Ovaj tim treba vođu. Programirano je da to bude Edin Džeko, ali mi ga nemamo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kipar je koštao najveću legendu bh. fudbala Safeta Sušića, prijeti da košta i ponajveću, Baždarevića. Nebitno hoće li i dalje biti selektor, zbog Kipra najvjerovatnije nećemo u Rusiju i to je činjenica!

Danas je Bajram, ali ga nećemo pamtiti kao onaj u Kaunasu. Kiprani i nisu bili baš gostoljubivi. Oni pojma nemaju da je Bajram.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi