Oni su napravili grešku vijeka, propustili priliku da dovedu Ronalda za 11 miliona eura!
Cristiano Ronaldo je nakon toga otišao u Manchester United

Bivši predsjednik kluba otkrio kako je odbio dovesti Portugalca

Oni su napravili grešku vijeka, propustili priliku da dovedu Ronalda za 11 miliona eura!

S. Pašalić

Cristiano Ronaldo je definitivno jedan od najboljih igrača svijeta.

Portugalac je pet puta osvajao Zlatnu loptu, a broj trofeja i priznanja koje je ukupno osvojio u svojoj karijeri vjervatno ni on sam ne zna.

Ipak, i Ronaldo je nekada bio samo jedan od igrača koje je trebalo prepoznati kao velikog talenta, a jedaa klub je propustio priliku da to prepozna i dovede ga za nešto više od 10 miliona eura.

Riječ je o španskom klubu Deportivu koje je imao priliku da dovede Portugalca u vrijeme kada je još kao 18-godišnjak pokušavao da se izbori za mjesto u ekipi Sportinga iz Lisabona.

Međutim, bivši predsjednik kluba Augusto Lendoiro znao je da igrač ima talent, a sportski direktor Deportiva, Beci je preporučio Cristiana Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lendoiro je rekao: "Beci (Eduardo López Beci), sportski direktor u Deportivu u to vrijeme, vidio je Cristiana Ronalda i ispričao nam o njemu"

"Tada smo vidjeli neke od njegovih videa kad je imao 17 ili 18 godina i pitali smo koliko će koštati. Tražili su nas 11 ili 12 miliona eura i to je bio kraj zabave za nas, jer nismo mogli platiti taj iznos", rekao je Lendoiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi