Ono što se na Parkenu čekalo to se i desilo!

Utakmica zaustavljena

Ono što se na Parkenu čekalo to se i desilo!

A. Čaušević

Na isteku 10. minute utakmice Danska - Belgija susret je za kratko prekinut!

Već ranije je najavljeno da će utakmica biti na kratko zaustavljena kao znak podrške Christianu Eriksenu koji se srušio na teren protiv Finske.

Prekid je trajao nešto duže od pola minute, a Eriksenu su poruke podrškom poslali navijači na tribinama, igrači na terenu kao i sudije na čelu s Bjornom Kujpersom.

Inače, trenutni rezultat je 1:0 za Dansku, a strijelac gola je bio Poulsen već u drugoj minuti susreta. 

"Izbacićemo loptu van terena u 10. minutu i aplaudiraćemo. To će biti naša podrška Chrisu. Jako nas je sve pogodilo", rekao je Lukaku, koji je i otkrio da mu nije bilo dozvoljeno da ga posjeti zbog kovid pravila.

Lukaku je na meču protiv Rusije gol proslavio tako što je vikao u kameru "Chris, volim te".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Eriksenu je u međuvremenu ugrađen ICD koji ide pod kožu pacijenta kako bi se pratilo njegovo stanje nakon srčanog zastoja i kako bi mu pomoglo u slučaju da se nešto slično opet ponovi.

“Christian je prošao razne pretrage i odlučeno je da će mu biti ugrađen ICD. Ovaj je uređaj potreban nakon srčanog udara. Christian je prihvatio ovo rješene, a plan su potvrdili nacionalni i međunarodni stručnjaci”, kazao je Morten Boesen, doktor danske reprezentacije.

Top Komentari

adonii
Glupo je reci,ali da je bio neko drugi umjesto njega neki žžž igrac iz npr. Makedonije siguran sam da se nebi dao ovoliki medijiski prostor pa cak ni paznja...bilo bi prezivio je dobro super Hvala Bogu i idemo dalje.
7 0
AmarSahin
Mislim da je ovo sada stvarno nepotrebno. Dobro je čovjek, živ je, a ovi aplaudiraju kao da je umro i to zadnjih 7 dana.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi