Operacija neće biti jednostavna, ali Ronaldo radi sve da "naudi" Realu
Ronaldo želi da mu se Marcelo pridruži narednog ljeta u Torinu, a mogao bi doći i Luka Modrić

Nagovara Marcela da dođe u Juventus

Operacija neće biti jednostavna, ali Ronaldo radi sve da "naudi" Realu

E. Škorić

Cristiano Ronaldo je ljetos iz Real Madrida prešao u Juventus, a sada želi dovesti u Torino i svog dugogodišnjeg prijatelja.

Odlazak Ronalda iz Real Madrida je uveliko promijenio situaciju u najtrofejnijem evropskom klubu. Real je sada daleko manje kvalitetan, a nije isključeno da na kraju sezone ode još nekoliko igrača koji su činili okosnicu tima koji je osvojio tri uzastopne Lige prvaka.

Uz Luku Modrića, kojeg žele Inter i Juventus, sada je moguće da će put Italije i Marcelo, kojeg navodo Cristiano Ronaldo nagovara da potpiše za Juve.

Marcelo je ranije odbijao Ronaldov prijedlog da krene za njim, ali sada se situacija u Madridu promijenila, a Brazilac razmišlja da napusti klub u kojem je donedavno planirao i završiti karijeru.

Negativne stvari koje se dešavaju u i oko Reala posljednjih mjeseci ohladile su Marcela i on više nema toliku strast prema dresu Kraljeva. Osim toga, sve ga više i navijači kritikuju, pa je i to razlog zbog čega će uzeti u razmatranje prelazak u Juventus.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo će pokušavati da ga do ljeta nagovori na dolazak u Torino. Iako je poziciju lijevog beka za sada dobro pokrio Alex Sandro, nema sumnje da bi se napravio prostor za Marcela ukoliko ovaj odluči da dođe.

Operacija, u svakom slučaju, nije jednostavna. Unatoč niskoj performansi koju nudi ove sezone, Marcelo je važan igrač u Madridu. Klub želi da Marcelo produži ugovor, a sada će sve zavisiti od njega samog.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mase007
Al ce im i nauditi , Marcelo vec klupa u Realu, moze im samo uslugu uciniti da uzmu jos kesa na transferu.
1 3
ArminA
Nece mnogo nauditi jer za Marcela ima zamjena ,momak Requilon igra fenomenalno na toj poziciji.Dobro bi bilo da Marcelo ostane jos malo da momak nauci jos sta od maestra...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti