Opklada od 50 eura koja je promijenila život Lewandowskom

Imao zanimljive duele s Kloppom

Opklada od 50 eura koja je promijenila život Lewandowskom

M. Šljivak

Poljski napadač Robert Lewandowski tvrdi da ga je opklada od 50 eura sa Jurgenom Kloppom učinila boljim napadačem.

Ovaj duo je dosta uspješno sarađivao u Borussiji, a Lewandowski je u to vrijeme bio apsolutno nezadrživ po protivničke defanzivce.

Gotovo da nije bilo utakmice u kojoj nije dao gol, a tadašnji trener Milionera je davao posebnu pažnju sjajnom Poljaku.

Zanimljive opklade su imali na treningu.

"On mi je vjerovao. Kada sam stigao u klub, imao je posebne metode. Kladili smo se u 50 eura, on protiv napadača. Prvih nekoliko treninga je dobijao, ali ubrzo sam ja počeo dobijati. Vidio sam da mu znači da dodatno treniram", istakao je Lewandowski.

Poljak je 2014. godine napustio Borussiju. Njegovim stopama je potom krenuo i Klopp. Danas Lewa i dalje trese mreže, ali u dresu Bayerna, dok je sjajni 49-godišnji stručnjak sada na klupi Liverpoola.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije