Oprez BiH: Bargnani pojačava Italiju
Italijani vedriji nakon pristakna Andree Bargnanija da igra za Azzure u baražu za EP

Težak put bh. tima do Poljske

Oprez BiH: Bargnani pojačava Italiju

Andrea Bargnani, zvijezda NBA tima Toronto Raptors i jedan od najboljih italijanskih košarkaša igraće u baražu za plasman na «Eurobasket 2009».

 Informaciju je prenio selektor Carlo Recalcati koji je izrazio zadovljstvo što će njegova selekcija nastupiti znatno pojačana u odnosu na prvi dio kvalifikacija u kojem nije uspjela izboriti igranje na EP u Poljskoj 2009. godine.

Italija će u baražu igrati u grupi zajedno sa Francuskom i Finskom, a pobjednik grupe će snage odmjeriti sa najboljim iz druge grupe u kojoj je BiH, Belgija i Portugal.
»Želim imati najbolje igfrača u dodatnim kvalifikacijama jer želim da odemo u Poljsku», kazao je Recalcati.
«Bargnani je pristao, a uskoro imam sastanak sa Marcom Belinelliem koji nosi dres Golden State Warriorsa i koji bi takođe trebao igrati za svoju selekciju.
«Biće to jako dugo ljeto koje će početi na Mediteranskim igrama i koje će biti generalna proba za baraž.

Mali hendikep stručnom štabu Azzura predstavlja operacija rukija New York Knicksa, Danila Gallinarija koji definitivno neće biti na raspolaganju.

Sada je već definitivno jasno da će naša selekcija ukoliko prođe grupnu fazu, u šta svi vjerujemo, imati jako težak zadatak u dvomeču protiv Italije ili Francuske jer će za «galske pijetlove» igrati jedan od najboljih igrača svijeta, Tony Parker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.