Oproštaj tačno u podne: Ugledni AS objavio listu igrača koji će posljednji put obući dres Reala

Napuštaju Los Blancose

Oproštaj tačno u podne: Ugledni AS objavio listu igrača koji će posljednji put obući dres Reala

A. Čaušević

Posljednji susret ove takmičarske godine Real Madrid će odigrati danas, tačno u podne. Kraljevi će na stadionu Santiago Bernabeu dočekati Betis. 

Mnogi fudbaleri će tokom ljeta napustiti redove Kraljeva, a ugledni AS je objavio listu od devet igrača za koje će ovaj duel biti posljednji u dresu Los Blancosa.

Od zahtjevne madridske publike koja svaki dobar potez zna nagraditi aplauzom, ali i kritikovati najmanju pogrešku danas bi se trebali oprostiti Keylor Navas, Nacho, Marcos Llorente, Dani Ceballos, Isco i Gareth Bale.

Zidane je već rekao Navasu da na njega neće računati naredne sezone, za Kostarikanda je ozbiljno zainteresovan Porto.

Regulion će biti negdje poslan na posudbu, dok Nacho i Vallejo nisu igrali po ukusu Zidanea i morat će tražiti novu sredinu.

Ceballos je još ranije otpisan, iako je na momente ove sezone pokazao da je riječ o vrlo dobrom igraču. Zidane računa na Isca, ali mu je već rekao da neće imati punu minutažu zbog čega će u slučaju dobre ponude sigurno otići.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na izlaznim vratima su još Jesus Vallejo i Mariano Diaz, ali danas neće igrati. Prvi zbog suspenzije, a drugi zbog povrede. Dolazak Luke Jovića i ostanak Karima Benzeme znači odlazak Diaza.

Najveća engima je sigurno Bale. Velšanin se našao na listi pozvanih, a AS piše da je to samo iz razloga kako bi se oprostio od publike na stadionu Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi