Oprostio se čovjek kojeg su Hrvati zamrzili 2008. godine

Senturk završio karijeru

Oprostio se čovjek kojeg su Hrvati zamrzili 2008. godine

Vjerovatno ne postoji niti jedan Hrvat koji nije dobro upamtio Semiha Senturka, turskog napadača koji je bio strijelac izjednačujućeg gola na utakmici osmine finala Evropskog prvenstva 2008. godine koje se igralo u Austriji i Švicarskoj.

Za one koji se ipak ne sjećaju, bilo je 0:0 nakon 90 minuta i dugo u produžecima, ali je onda Klasnić u 119. minuti zabio za 1:0. Svi su mislili da je gotovo i da je Hrvatska u četvrtfinalu, ali se u narednom napadu ukazao Semih Senturk koji je fantastično pogodio za 1:1 i odveo ovaj meč u jedanaesterce.

Turska je na kraju bila uspješnija i plasirala se u četvrtfinale, a Senturk je proglašen nacionalnim herojem. I u raspucavanju je bio siguran sa bijele tačke.

Danas, deset godina kasnije, Senturk je objavio kraj igračke karijere. Napadač u fudbalsku godinu ide kao 35-godišnjak, nakon što je posljednju sezonu odigrao u drugoligašu Eskisehirsporu.

Najblistaviji dani Senturkove karijere vezani su za Fenerbahče, u kojem je i najduže igrao, a najbolja sezona mu je bila 2007/2008. u kojoj je zabio 19 golova. Cijelu svoju karijeru proveo je u domovini, a igrao je još za Izmirspor, Antalyaspor i Basaksehir.

Za reprezentaciju Turske je odigrao 29 utakmica i postigao je devet golova, a najznačajniju ulogu je igrao kod selektora Fatiha Terima.

Top Komentari

Benjamingst
Hrvataka - Turska igralo se za polufinale.Turska je u polufinalu izgubila od Njemacke sa 3:2Koja je u finalu uzgubila od Spanije sa 1:0 Golom Toressa.2008 se nije igralo ismija finala.Igralo se cetvrfinaleHrvatska - TurskaSpanija - ItalijaNjemacka - PortugalRusija - Spanija
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi