Oprostio se Frank Lampard!

Još jedna legenda rekla zbogom fudbalu

Oprostio se Frank Lampard!

Midhat Šljivak

Legenda londonskog Chelseaja Frank Lampard okončao je fudbalsku karijeru.

Lampard se na ovaj potez odlučio nakon što nije dobio primamljivu ponudu za nastavak karijere i u 39. godini je odlučio reći zbogom fudbalu.

Iza sebe Lampard ima zaista velike uspjehe u dresu Chelseaja. Za Plavce je igrao u periodu od 2001. do 2014. godine i u ovom timu je osvojio apsolutno sve. 

Sjajni veznjak oprašta se kao apsolutna legenda tima iz Londona. Odigrao je više od 600 susreta za Chelsea i sa 211 golova je najbolji strijelac kluba svih vremena. U ovom timu je osvojio tri titule prvaka, dva Liga kupa, Europa ligu u Ligu prvaka.

Karijeru je Frank počeo u West Hamu. Jednu sezonu je proveo na posudbi u Swanseaju, da bi 2001. godine potpisao za Chelsea. Ispisao je potom najljepše stranice historije ovog tima i postao je legenda.

Nakon napuštanja kluba igrao je još za Manchester City i New York City, koji mu je na kraju bio i posljednji tim u karijeri.

Za reprezentaciju Engleske je odigrao 106 utakmica i postigao je 29 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi