Oprostio se jedan od najvećih izraelskih fudbalera svih vremena

Yossi Benayoun rekao 'zbogom'

Oprostio se jedan od najvećih izraelskih fudbalera svih vremena

Izraelski fudbaler Yossi Benayoun odlučio je da okonča igračku karijeru nakon ove sezone.

Benayoun (38) će ostati upamćen po partijama koje je pružao u dresu Liverpoola, Chelseaja i Arsenala, a u reprezentaciji Izraela je ostavio neizbrisiv trag.

Za nacionalnu vrstu je upisao tačno 100 utakmica te je postigao 24 pogotka.

Zanimljivo, igrao je i protiv naše Bosne i Hercegovine i to čak prije 19 godina. Susret je odigran u okviru kvalifikacija za Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji, a tada 19-godišnji Benayoun je igrao 30 minuta u pobjedi svoje selekcije od 3:1.

Osim pomenutih engleskih velikana, igrao je još za Racin Santander, West Ham United, QPR, Maccabi Tel Aviv... Najveći uspjeh je napravio 2013. godine kada je sa Chelseajem osvojio Evropa ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije