Hoće li Chelsea zbog Džeke prekinuti "tradiciju" dugu osam godina?
Naš napadač bi sa Chelseajem želio potpisati višegodišnji ugovor, ali šta kažu u Londonu?

Dužina ugovora može biti ključna za transfer

Hoće li Chelsea zbog Džeke prekinuti "tradiciju" dugu osam godina?

Bh. napadač Edin Džeko sinoć je vjerovatno odigrao svoju posljednju utakmicu za Romu, jer se očekuje da u narednim danima potpiše ugovor sa engleskim prvakom Chelseajem i vrati se u Premier ligu nakon dvije i po godine.

Prema posljednjim informacijama, Chelsea i Roma se još uvijek dogovaraju oko obeštećenja za Džeku. Englezi, navodno, daju 31.7 miliona eura ali u Romi žele 'izvući' još nekoliko miliona više, ali to su stvari koje bi trebale biti riješene bez većih trzavica.

Ono što bi, zapravo, mogla biti ključna stvar u transferu Edina Džeke u Chelsea je dužina ugovora koju mu Plavci žele ponuditi. Naš napadač nema ništa protiv povratka u Englesku, ali bi sa Chelseajem želio potpisati višegodišnji ugovor.

Međutim, to nije Chelseajeva politika jer na Stamford Bridgeu igračima starijim od 30 godina nikada ne nude takve ugovore, već isključivo ugovore na godinu ili eventualno godinu i po, u zavisnosti od prelaznog roka (zima/ljeto).

Tu svojevrsnu tradiciju Chelsea njeguje od 2010. godine, kada je posljednji put sa fudbalerom starijim 30 godina potpisan višegodišnji ugovor. Te godine je Yossi Benayoun potpisao četvrtogodišnji ugovor sa Chelseajem, a Izraelac je nekoliko mjeseci prije potpisa za Plavce proslavio 30. rođendan.

To se nije baš pokazalo kao dobar potez s obzirom da je Benayoun odlazio na pozajmice u Arsenal i West Ham, a na kraju je prodan u Queens Park Rangers 2013. godine. Chelsea je pogriješio s njim i očigledno se Abramovič baš tada "opametio" po tom pitanju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno, s Chelseajem višegodišnje ugovore nisu potpisivale ni velike klupske legende John Terry i Didier Drogba, što dovoljno govori o tome koliko su na Stamford Bridgeu dosljedni ovoj praksi. 

Svakako treba napomenuti da je Džeko skoro dvije godine stariji nego što je tada bio Benayoun, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li postati prvi "stariji fudbaler" nakon 2010. godine koji će s Chelseajem potpisati ugovor na dvije ili više godina.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

topalovic
Stara gatacka kljusina.
1 19
genter
Nece.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi