Oprostio se rekorder: Paradžik nakon 219 odsuđenih utakmica otišao u penziju

Ostaje vezan za fudbal

Oprostio se rekorder: Paradžik nakon 219 odsuđenih utakmica otišao u penziju

Dugogodišnji premijerligaški sudac Goran Paradžik okačio je pištaljku o klin.

Paradžik je na sceni posljednjih 15 godina, kao glavni sudac odsudio je čak 219 utakmica, no sada je odlučio da se i definitivno povuče.

Dres sa brojem utakmica koliko je sudio Paradžiku je danas uručio Elmir Pilav, a povlačenje sa scene neće značiti povlaćenje iz fudbala, jer je ovaj Ljubušak već neko vrijeme predsjednik Udruge sudaca i instuktora u Zapadnohercegovačkoj županiji.

Kao i svaki sudija, i Paradžik je imao boljih i lošijih dana, ali podatak da je sudio 15 godina najboljim bh. klubovima možda i najbolje govori o njegovoj sudijskoj karijeri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Po stažu je ujedno rekorder u našoj ligi. Blizu mu je samo Tomislav Čuić koji je sudi 12 godina i male su šanse da u bliskoj budućnosti Paradžiku neki od sudija preotme rekord. 

Top Komentari

DR..AJIZAG
Dobio STOLICU na ZELJINOM ISTOKU i sat sa posvetom:"HVALA GORANE, MANIJACI UZ TEBE"..
5 8
Uranija
Ovo ste ‘slučajno’ sliku sa grbavice postavili.hahahaha
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi