Optimistični Varešanović o Torpedu, interesnim skupinama, Avramovskom, povrijeđenim igračima...

Sarajevo počinje evropsku avanturu

Optimistični Varešanović o Torpedu, interesnim skupinama, Avramovskom, povrijeđenim igračima...

Admin Čaušević

Gostovanjem u Gruziji ekipi Torpeda Sarajevo će započeti svoj evropski put za takmičarsku godinu 2023/24. Tim povodom Mirza Varešanović je uoči službenog treninga održao i press konferenciju za novinare.

Šef stručnog štaba je uoči utakmice bio i više nego optimističan i vjeruje da njegovi izabranici mogu do pozitivnog rezultata protiv gruzijskog predstavnika.

"Dolazimo spremani, upoznali smo protivnika znamo dobre i slabije strane. Fokusirali smo se na njihove mečeve pod vodstvom novog trenera", rekao je Varešanović te nastavio:

"Puni samopouzdanja i sa velikom željom ulazimo u utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i što duže se zadražati u Evropi."

Po sarajevskim kuloarima su kružile priče oko eventualnih problema u svlačionici, ali je to Varešanović sve odlučno demantovao.

Oglasi

"Ima raznoraznoranih interesensnih skupina koji pokušavaju da unesu nemir u ekipu, mogu reći da nikad nije bila bolja atmosfera, dugo sam bio u klubu, nikada nije bio ovakav ambijent."

Govorio je strateg Bordo kluba i o privatnom problemu Daniela Avramovskog te statusu Besima Šerbečića Enedina Mulalića koji su povrijeđeni.

"Avramovski me zamolio da ide u Skoplje da ima privatnih problema jer fudbal nije najvažnija stvar na svijetu. Šerbečić je od ranije povrijeđen i ne može dati 100%, Mulalić je protiv Nafte dobio povredu članka tako da se nije oporavio."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao što je od ranije poznato Varešanović neće moći računati na Adalbertu Penarandu pošto nije završena potrebna dokumentacija za najzvučnije pojačanje FK Sarajevo. 

Utakmica Torpedo - Sarajevo igra se u četvrtak od 19 sati po centralnoevropskom vremenu, a pravdu će dijeliti dijeliti arbitri iz Izraela, a za glavnog sudiju je delegiran Snir Levy.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

komentator1
Takozvane horde zla i bordo “prijatelji” su najveci neprijatelji Sarajeva. Tjerajte tu gamad sto dalje od kluba i Sarajevo ce za 3-4 godine biti jedan od najboljih klubova u ex yu
1 3
milozadrago
Ma jbg svi jedva cekaju da ispadne neki problem u svlacionici Sarajeva jer trenutno imaju najbolju ekipu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi