Optužili ga da je odbio ući u igru, a on odlučio da objasni šta se desilo

Lucas Perez na udaru navijača West Hama

Optužili ga da je odbio ući u igru, a on odlučio da objasni šta se desilo

E. Čaušević

Fudbaleri West Hama jučer su na gostovanju pobijedili Everton sa 3:1 u okviru petog kola engleskog Premiershipa.

Za West Ham je ovo bila prva pobjeda u novoj sezoni i prekid veoma loše serije rezultata. Ipak, londonski klub ni ovaj put nije mogao bez incidenta jer je nakon utakmice napadač ovog tima Lucas Perez optužen da je odbio u 61. minuti da ide na zagrijavanje i uđe na teren umjesto Arnautovića koji se požalio na povredu.

Manuel Pellegrini bio je primoran da izvede iz igre Arnautovića, a htio je na teren poslati Lucasa Pereza. Ipak, to se nije desilo jer je u igru na kraju ušao Antonio, a navijači West Hama optužili su Pereza da je odbio da ide na zagrijavanje i uđe u igru. No, španski igrač se oglasio danas i objasnio šta se zapravo desilo.

"Lažne informacije koje daju mediji štete mom ugledu i obavezan sam da objasnim šta se desilo i kažem istinu. Nikada u karijeri nisam odbio da se zagrijavam ili uđem u igru. U West Hamu igrači idu na zagrijavanje u serijama od tri do pet minuta. Kada se Marko povrijedio bio sam na klupi nakon te serije zagrijavanja. Trener me pozvao u igru, ali je onda shvatio da je bolje da uđe Antonio koji se već zagrijavao. Naravno da sam želio igrati, ali trenerova odluka se poštuje. Nastavit ću da se trudim maksimalno i izborim za što bolju minutažu", poručio je Perez.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi