Jedan od najmodernijih stadiona u regionu večeras zvanično otvoren

U Osijeku

Jedan od najmodernijih stadiona u regionu večeras zvanično otvoren

Edmir Škorić

U 21 sat počinje duel Osijeka i Slaven Belupa u prvom kolu HNL-a, a igraće se na novoj Opus Areni, jednom od najmodernijih stadiona u regionu.

Novi stadion u Osijeku je poklon Mađarske vlade gradu na Dravi i još jedan čin širenja mađarskog utjecaja preko sporta na regionalne zemlje.

Osijekova Opus Arena u zapadnom dijelu grada ima kapacitet 13.005 mjesta, izgradnja je počela 2018. godine, a cijeli projekt koštao je 80 miliona eura. Ovo je pravi nogometni stadion, bez atletske staze, s publikom tek nekoliko metara udaljenom od igrališta, što je za Osijek revolucionarna promjena.

Opus Arena je treći novoizgrađeni stadion u Hrvatskoj i vjeruje se da je trenutno jedan od najljepših stadiona u ovom dijelu Evrope.

Inače, Mađari su već finansirali gradnju stadiona slovačkog prvoligaša DAC iz Dunajske Strede, rumunskog Sepsija, srbijanskog TSC-a, s tim da je osječki stadion najvećiu od spomenutih.

NK Osijek i do sada je bio vlasnik trećeg po veličini hrvatskog stadiona, a Opus Arena treći je novi prvoligaški stadion izgrađen u samostalnoj Hrvatskoj. Na jednom od njih, stadionu Kamena Ingrada u Velikoj, odavno se više ne igra prvoligaški nogomet. Rijeka je 2015. godine sa Kantride preselila na Rujevicu.

Na Opus Areni koja je otvorena od početka jula večeras se igra prva utakmica, a navijači Dinama i drugih klubova samo mogu da zavide Osijeku i navijačima ovog tima na onome što imaju...

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti