Orašje lagano s Podgrmečom, hat-trick Kobaša

Uvjerljiva pobjeda Orašja nad Podgrmečom

Orašje lagano s Podgrmečom, hat-trick Kobaša

M. Šljivak

Nogometaši Orašja savladali su Podgmeč iz Sanskog Mosta s 4:0 u susretu prvog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Bez većih problema su oraški Labudovi stigli do tri boda na otvaranju nove sezone.

Već nakon pola sata igre imali su dva gola prednosti, te je bilo jasno da gosti iz Sanskog Mosta nemaju šta tražiti u Orašju.

Domaći su do vodstva stigli u 23. minuti. Za vodstvo od 1:0 se pobrinuo Marko Prgić, da bi Antonio Kobaš sedam minuta kasnije povećao rezultat na 2:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku još dva gola u mreži gostiju. Junak je Antonio Kobaš, koji je postigao još dva pogotka za konačan rezultat susreta od 4:0 i sjajan start orašja.

Prva liga FBiH, 1. kolo:

Orašje - Podgrmeč 4:0 (Prgić 23', Kobaš 30', 74', 77')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Orašje: Ivkić, Lugavić, Kobaš, Ćosović, Brkić, Širanović, Marošević, Aletić, Maskaljević, Prgić, Mujić

Podgrmeč: Arifagić, Hodžić, Jusović, Rizvan, Šehović, Medžedović, Marić, Muzgonja, Paunović, Mikić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.